Sergio Perez
NOS Sport

Eerste sprintrace van het seizoen prooi voor Pérez, Verstappen derde

Sergio Pérez heeft de eerste sprintrace van het Formule 1-seizoen op zijn naam geschreven. De Mexicaan van Red Bull startte bij de GP van Azerbeidzjan als tweede, maar verschalkte tijdens de zeventien rondjes in Bakoe de Ferrari van Charles Leclerc. Max Verstappen startte als derde en eindigde ook als derde. Nyck de Vries kwam als veertiende over de streep.

Een slechte start kostte Verstappen een goede kans op meer. De tweevoudig wereldkampioen kwam maar moeizaam weg en zag George Russell voorbij komen. De Brit van Mercedes kwam tijdens de strijd om de derde plek in aanraking met de Nederlander, die daarbij flink wat schade opliep aan zijn auto.

WK-stand na sprintrace Azerbeidzjan

De race lag daarna al snel stil nadat Yuki Tsunoda in aanraking was gekomen met de muur. De safetycar die volgde zorgde ervoor dat het veld weer in elkaar schoof en Verstappen een nieuwe kans kreeg om Russell voorbij te steken.

Bij de herstart deed hij dat dan ook meteen. Zijn engineer Gianpiero Lambiase kon het daarbij niet laten om een kleine sneer uit te delen aan de Brit. "Goed gedaan Max, En dat ook nog zonder contact te maken."

"Ja, ik weet wel hoe dat moet", was de cynische reactie van de Nederlander.

Zo ziet de nieuwe opzet eruit.

Voor Verstappen vochten Pérez en Leclerc om de zege en daarmee acht WK-punten. De Mexicaan, gestart vanaf de tweede plek, schoot halverwege de race Leclerc voorbij en gaf de leiding vervolgens niet meer af. Daardoor verkleinde hij het gat met Verstappen, leider in de WK-stand tot dertien punten.

Nyck de Vries kende zaterdagochtend een dramatische kwalificatie voor de sprintrace en moest zodoende achteraan starten. Omdat Logan Sargeant zijn auto in de ochtend in de prak had gereden en Esteban Ocon vanuit de pitstraat moest starten, vertrok De Vries vanaf de achttiende plek.

Mede dankzij enkele sterke inhaalacties aan het einde van de race, waarbij zijn tegenstanders problemen kregen met hun banden, werkte de Fries zich op tot een veertiende plek. Het leverde hem geen WK-punten op, maar hoogstwaarschijnlijk wel een goed gevoel voor de hoofdrace van zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl