Max Verstappen in Bakoe
NOS Sport

Leclerc en Pérez zijn Verstappen in sprintkwalificatie te snel af

Max Verstappen start zaterdagmiddag bij de Grand Prix van Azerbeidzjan als derde bij de sprintrace. In de Sprint Shootout, de kwalificatie voor die sprintrace, moest de Nederlander zijn teamgenoot Sergio Pérez en Charles Leclerc (Ferrari) voor laten gaan. Nyck de Vries maakte in de eerste sessie een stuurfout en start achteraan.

Verstappen had op vrijdag ook al zijn meerdere moeten erkennen in Leclerc tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace en op zaterdag kon hij geen revanche nemen op de Monegask.

Vol aan de bak

De tweevoudig wereldkampioen moest namelijk vol aan de bak in laatste kwalificatiesessie. Tijdens zijn eerste snelle ronde verloor hij veel tijd in het middelste gedeelte doordat hij grip verloor en bijna in de muur belandde. Daardoor moest hij Pérez en Leclerc al voor zich dulden.

In zijn laatste snelle ronde bleken de banden bij Verstappen op en wist hij zichzelf niet meer te verbeteren. Leclerc kende nog een spannend momentje toen hij aan het einde van de sessie met de neus van zijn auto in de muur belandde.

Zijn botsing zal hem echter geen problemen opleveren voor de sprintrace van zaterdagmiddag, die om 15.30 uur begint.

Zo ziet het Formule 1-weekend eruit

De eerste sessie liep voor De Vries wederom uit op een deceptie. Na zijn crash tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace van zondag, ging het op zaterdag bij de kwalificatie voor de sprintrace opnieuw fout voor de AlphaTauri-coureur.

Net als op vrijdag ging hij in bocht drie de mist in. Gelukkig voor de Nederlander hield hij zijn auto dit keer uit de muur, maar zijn stuurfout verpestte wel zijn snelle ronde.

Sargeant de muur in

Logan Sargeant ging wel de muur in, net op het moment dat hij aan het einde van de eerste sessie een nieuwe snelle tijd wilde neerzetten om van de laatste plaats af te komen. De Amerikaan van Williams zag tijdens zijn snelle ronde opeens twee Ferrari's voor zich opdoemen en schrok daar zo van dat hij in de muur terecht kwam.

Balen voor Sargeant, maar ook voor De Vries, want de sessie werd meteen beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl