Een Transavia-toestel op Schiphol
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Transavia schrapt op laatste moment vluchten van en naar Schiphol

Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt vanaf komend weekend ook vluchten van en naar Schiphol vanwege een tekort aan vliegtuigen. Dat bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws.

Om hoeveel vluchten het gaat, is nog onduidelijk. De passagiers van geannuleerde vluchten zijn nog niet allemaal op de hoogte. Volgens Transavia wordt iedereen vanmiddag ingelicht.

Volgens het vertrekschema van Schiphol zijn in ieder geval de vluchten naar Nice (Frankrijk) en Bari (Italië) van morgenvroeg geannuleerd.

Duizenden vakantiegangers

De afgelopen dagen werden al verschillende vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Begin deze maand annuleerde Transavia ook al tientallen geplande vluchten, waardoor ongeveer 8000 mensen hun vakantie in het water zagen vallen.

Een woordvoerder van Transavia noemt de uitval van vakantievluchten waardeloos: "Er is sprake van ophoping van werk, veel meer dan we ooit hebben gezien."

'Paniek bij reizigers'

Reizigers van wie de vlucht op het laatste moment wordt geannuleerd, hebben recht op een financiële compensatie. Zij kunnen zich dan wenden tot een claimbedrijf.

"In de afgelopen week hebben zich al meer dan 1200 mensen bij ons gemeld die een probleem met een Transavia-vlucht hebben ondervonden. Dat is heel veel", aldus vluchtdata-analist Paul Vaneker van EUClaim. Het gaat in alle gevallen om vluchten die 1 à 2 dagen voor vertrek zijn gecanceld.

Volgens Vaneker zijn veel passagiers boos vanwege de annuleringen. "We merken dat mensen de klantenservice niet kunnen bereiken. Mensen bellen ons in paniek op", zegt hij.

Volgens het ANP hebben al zeker 2000 passagiers een claim ingediend vanwege hun geannuleerde Transavia-vlucht.

Advertentie via Ster.nl