Transavia schrapt weer vluchten
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Transavia schrapt weer vluchten: veertien van en naar Eindhoven

Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt weer een aantal vluchten. Ditmaal zijn er voor vrijdag en zaterdag meerdere vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd.

"Ik ga geen aantallen bevestigen, maar we zijn inderdaad nog aan het ingrijpen", zegt Transavia-woordvoerder Leon Bogaard tegen Omroep Brabant. "De komende tijd zullen we elke keer moeten kijken: kunnen we de vlucht uitvoeren ja of nee? Er zullen hier en daar wat vluchten worden geschrapt. Het blijft gewoon even dooretteren nu."

De maatschappij kampt met een tekort aan vliegtuigen. Twee eigen toestellen zijn uitgevallen door bliksemschade en een aanrijding met een karretje. Nog eens vier eigen toestellen staan vanwege groot onderhoud langer aan de grond. Om het tekort aan te vullen, huurt Transavia vijf toestellen van Blue Air, maar drie daarvan zijn nog niet klaar om te vliegen.

Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om veertien vluchten, waardoor er twee- tot drieduizend reizigers vanuit of naar Kopenhagen, Alicante, Lissabon, Athene, Faro, Sevilla en Barcelona door de annuleringen worden getroffen.

Begin deze maand annuleerde Transavia ook al tientallen geplande vluchten, waardoor 8000 mensen hun vakantie in het water zagen vallen. Ook gisteren werden op het allerlaatste moment retourvluchten geschrapt.

Advertentie via Ster.nl