NOS Voetbal

PSV voelt zich geen favoriet voor bekerfinale: 'Ik verwacht heel ander Ajax'

PSV hoeft geen favorietenrol voor bekerfinale tegen Ajax: 'Dat gaat het ons niet om'

De ruime 3-0 zege van zondag in de eredivisie heeft PSV natuurlijk vertrouwen gegeven. Toch voelt de ploeg uit Eindhoven zich geen favoriet voor de nieuwe confrontatie met Ajax in de bekerfinale, zo zeiden trainer Ruud van Nistelrooij en aanvoerder Luuk de Jong in koor.

"Of we favoriet zijn? Dat laat ik aan jullie", zei Van Nistelrooij op de persconferentie tegen de journalisten. "Wij zijn alleen bezig met ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Daar gaat het voor ons om."

Ook spits De Jong ziet zijn ploeg niet als favoriet, zondag in De Kuip. "Dat is in wedstrijden als deze heel moeilijk te zeggen. We focussen op wat wij kunnen doen."

Ajax zal na de harde nederlaag van afgelopen zondag getergd zijn, voorspelt het PSV-duo. "Ik verwacht een heel ander Ajax", zei De Jong. "Ik denk dat zij willen reageren na zondag."

"Daardoor zal het nu een heel andere wedstrijd worden. Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen."

De gedrevenheid waarmee PSV zondag speelde in het Philips Stadion was opvallend. De Jong, Patrick van Aanholt en Jordan Teze jutten het publiek op na gewonnen duels.

"Het leefde gewoon heel erg binnen de selectie dat we een topwedstrijd wilden spelen", zei De Jong daarover. "We wilden het publiek meekrijgen en laten zien dat er niets te halen valt bij ons."

PSV-spits De Jong: 'Heel moeilijk om favoriet aan te wijzen voor bekerfinale'

Van Nistelrooij wilde zoals gebruikelijk weinig kwijt over de opstelling, al bevestigde de trainer dat 'bekerkeeper' Joël Drommel ook in de finale mag spelen. Ismael Saibari, afgelopen zondag invaller, is niet helemaal fit.

"Hetzelfde elftal als zondag is een optie, maar we kijken ook naar de tegenstander", doelde Van Nistelrooij op de schorsing van Ajax-middenvelder Kenneth Taylor. Edson Álvarez keert juist terug na een schorsing.

"Na de wedstrijd van zondag zijn de spelers met veel vertrouwen, energie en rust aan een nieuwe week begonnen. Daar kun je makkelijk op doorbouwen naar de finale toe."

In de eredivisie strijdt PSV nog met Ajax om de tweede plaats en een plek in de voorronde van de Champions League. Van Nistelrooij wilde niet zeggen dat hij dat meer of minder belangrijk vindt dan de bekerfinale.

"Maar de beker is een hoofdprijs, de tweede plaats niet. Het gaat in het voetbal om prijzen winnen, dat is het mooiste wat er is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl