NOS Voetbal

Van Nistelrooij: 'Geweldig resultaat, nu in alle bescheidenheid richting bekerfinale'

Van Nistelrooij: 'Passie en inzet was geweldig om te zien'

Met de overtuigende 3-0 zege in de topper tegen Ajax nam PSV niet alleen de tweede plaats over van de Amsterdammers. Voor PSV-coach Ruud van Nistelrooij was het ook de bevestiging van de groei van zijn elftal, dat voor de twaalfde keer op rij ongeslagen bleef.

"Zonder groei kan je niet zo'n reeks neerzetten", aldus Van Nistelrooij. "We weten waar onze kwaliteiten liggen en weten die te benutten. Dit is een geweldig resultaat. Nu gaan we in alle bescheidenheid richting de finale."

Simons: 'Luuk de Jong gunde mij de penalty, dat is mooi'

Daarmee doelde de coach op de finale van de KNVB-beker van zondag 30 april tegen Ajax in De Kuip. "Zulke streaks zijn heerlijk", weet ook Xavi Simons. "Maar volgende week is een andere wedstrijd."

Simons na zege op Ajax: "Luuk de Jong gunde mij de penalty, dat is mooi'

"We zijn de laatste tijd veel stabieler geworden", voegde aanvoerder Luuk de Jong toe.

Simons mocht van Luuk de Jong aanleggen voor de strafschop in de 54ste minuut en schoot die keurig binnen. "Hij is aanvoerder en bepaalt", zei Simons. "Mooi dat hij me de strafschop gunde."

Luuk de Jong: 'We hebben gestreden en gevochten'

De Jong: "Xavi vroeg of hij hem mocht nemen. Die jongen is zo gretig. Ik gun hem die penalty, daarna geeft hij mij een geweldige assist."

Over de plastic beker die op het veld werd gegooid waren de PSV'ers het eens. "Ik begrijp niet dat iemand nu nog iets op het veld gooit", zei De Jong. "Het gaat een keer stoppen", zei Van Nistelrooij optimistisch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl