Jimmy Butler van Miami Heat
NOS Sport

Eerste grote verrassing in NBA play-offs: Miami Heat schakelt Milwaukee uit

Miami Heat heeft in de eerste ronde van de play-offs van de NBA voor een grote verrassing gezorgd door Milwaukee Bucks uit te schakelen. Door een 128-126 zege na verlenging kwam Miami op 4-1 in de best-of-7-serie.

De Bucks waren als eerste geplaatst in de Eastern Conference en Miami Heat als achtste. De laatste keer dat de favoriet in de eerste ronde verloor, was in 2012. Destijds was Philadelphia 76ers Chicago Bulls de baas.

Milwaukee begon het vierde kwart met een voorsprong van veertien punten, maar aan de hand van Jimmy Butler (42 punten) werd een verlenging afgedwongen. Butler gooide, terwijl hij uit balans raakte en achteroverviel, in de laatste seconde raak en trok daarmee de stand gelijk.

In de verlenging sloeg Miami snel een gaatje. Met nog negen seconden op de klok werd het nog even spannend. Een poging van afstand mislukte bij Miami, maar Milwaukee slaagde er niet in het gat van twee punten nog te dichten binnen de tijd.

New York Knicks naar tweede ronde

New York Knicks bereikte voor het eerst sinds 2013 de tweede ronde van de play-offs. De Knicks versloegen Cleveland Cavaliers met 106-95 en brachten daarmee de stand op 4-1.

In de Western Conference moeten nog twee beslissingen vallen. Memphis Grizzlies won van Los Angeles Lakers (116-99) en verkleinde daarmee de achterstand tot 3-2. Titelverdediger Golden State Warriors won bij Sacramento Kings (116-123) en staat nu met 3-2 voor. Sterspeler Stephen Curry was goed voor 31 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl