Bobby Schagen
NOS Sport

Handballers zeker van Europees kampioenschap na overwinning op België

De Nederlandse handballers kunnen kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Duitsland 2024 niet meer ontgaan. Oranje verzekerde zich van een EK-ticket na een overtuigende zege in en tegen België: 28-23.

Dankzij de overwinning is Nederland in ieder geval één van de vier landen die in de EK-kwalificatiereeks bij de beste nummers drie horen, waardoor de selectie van bondscoach Staffan Olsson zeker is van plaatsing voor de eindronde.

Nooit spannend

Oranje, dat thuis een stuk meer moeite met de Belgen had (25-24), drukte direct z'n stempel: het stond na een kwartier al met 10-4 voor. België stuitte veelvuldig op de sterk keepende Bert Ravensbergen en hing bij rust al in de touwen: 17-10.

Oranje liet de teugels na de pauze af en toe vieren, maar spannend werd het nooit. Rutger ten Velde en Bobby Schagen werden de topschutters aan Nederlandse zijde met tien respectievelijk zes doelpunten.

Nederland moet zondag in een uitverkocht Topsportcentrum in Almere van Griekenland zien te winnen om koploper Kroatië eventueel van de groepswinst te houden. De Kroaten spelen in eigen land de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen België.

Handballers spelen EK-kwalificatieduel in een uitverkochte zaal: 'Nog nooit gezien'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl