Caroline Graham Hansen (midden) heeft gescoord voor Barcelona

Barcelona met één been in CL-finale in Eindhoven na zege op Stamford Bridge

FC Barcelona heeft een grote stap gezet naar de finale van de Champions League voor vrouwen, die dit jaar in Eindhoven wordt gespeeld. Op een met 27.697 toeschouwers gevuld Stamford Bridge werd Chelsea met 0-1 geklopt.

Volgende week donderdag is de return in Camp Nou. De andere halve finale gaat tussen Arsenal en VfL Wolfsburg. De Duitse ploeg van Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms speelt morgen het heenduel in eigen huis tegen de Engelse club van Victoria Pelova en de geblesseerde Vivianne Miedema.

Fraaie 0-1

Bij Chelsea en Barcelona staan er geen Oranje-internationals onder contract. De openingstreffer viel al na vier minuten. De Noorse aanvaller Caroline Graham Hansen kreeg Stamford Bridge stil met een fraai afstandsschot in de verre hoek.

Door die vroege 0-1 gingen de gedachten van velen terug naar de Champions League-finale van 2021 tussen beide ploegen. Barcelona, met de uitblinkende Lieke Martens (inmiddels actief bij PSG), overdonderde Chelsea en leidde na twintig minuten met 3-0, om uiteindelijk met 4-0 te winnen.

Guro Reiten juicht voor niets. Haar treffer wordt (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Zo'n vaart liep het vanmiddag niet in Londen. Chelsea knokte zich na de vroege tegenslag terug in de wedstrijd. Via de Noorse linksbuiten Guro Reiten was de thuisploeg tweemaal dicht bij de gelijkmaker.

Eerst schoof Reiten de bal in het doel, maar werd haar treffer afgekeurd wegens buitenspel van aangever Sam Kerr. Enkele minuten later omspeelde ze doelvrouw Sandra Paños, maar werd haar inzet van de lijn gehaald door Lucy Bronze, een Engelse verdediger in Spaanse dienst.

In de tweede helft had Barcelona een licht overwicht, maar dat leverde geen tweede treffer op. Met een kopbal op de paal uit een hoekschop was invaller Marta Torrejon daar nog het dichtste bij.