De tweede vlag voor het gemeentehuis
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Weer regenboogvlag gestolen bij gemeentehuis Heiloo

De regenboogvlag bij het gemeentehuis in Heiloo (Noord-Holland) is voor de tweede keer in een week tijd gestolen. Raadslid Michael Engelsman noemt dat "dieptriest".

Afgelopen zaterdag werd de eerste regenboogvlag gestolen en vervangen door een omgekeerde Nederlandse vlag, tot woede van burgemeester Ten Bruggencate. De regenboogvlag hing er tijdelijk om steun te betuigen aan de lhbti-gemeenschap na een reeks geweldsincidenten.

Er kwam daarom snel een nieuwe vlag, die als reactie op de diefstal een maand zou blijven hangen. Ook deze is inmiddels verdwenen. Hij is waarschijnlijk afgelopen nacht gestolen, zegt raadslid Michel Engelsman tegen NH Nieuws.

Burgemeester Ten Bruggencate hijst de tweede regenboogvlag:

"Gisteravond hing hij er nog. Ik heb gelijk de burgemeester ingeseind. Ook zij heeft 'm gisteravond nog zien hangen. Dus ja, treurig. Weet je: iedereen roept maar dat iedereen gelijk is, maar er wordt niet naar gehandeld. De tolerantie is echt aan het afnemen", zegt Engelsman.

Tweede regenboogzebrapad

Na de diefstal van de eerste vlag besloot de raad al dat er in Heiloo een tweede regenboogzebrapad komt. "Ja, we wilden een duidelijk signaal afgeven", zegt Engelsman.

De burgemeester deed al aangifte bij de politie van de eerste diefstal. Het is nog niet bekend of er een tweede aangifte volgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl