NOS Voetbal

Slot na Europese uitschakeling: 'Ze winnen met 4-1 van ons en dat is knap'

Het tweede treffen met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League duurde net even te lang voor Feyenoord. Na de 1-1 van invaller Igor Paixão hadden de Rotterdammers, die in de Kuip met 1-0 hadden gewonnen, tien minuten lang zicht op een plaats bij de laatste vier. Maar een geniale actie van Paulo Dybala en een verlenging met twee tegengoals gooiden roet in het eten.

"Het eerste gevoel dat opkomt is natuurlijk teleurstelling", reageert aanvoerder Orkan Kökcü op de uitschakeling na een zinderend duel in Stadio Olimpico, dat uiteindelijk eindigde in 4-1. "We waren er heel dichtbij. Dat doet het meeste pijn."

"Maar ik heb van de Conference League-finale geleerd dat je er niet te lang in moet blijven hangen. Het helpt ook dat we nog voor een heel mooie prijs spelen", verwijst de middenvelder naar de landstitel die heel nadrukkelijk lonkt. "Dus vandaag nog even rouwen en daarna gaat de focus op zondag."

Ook trots

Dan krijgt Feyenoord bezoek van FC Utrecht, een club van een iets ander kaliber dan de Romeinse tegenstander van donderdagavond. Succescoach José Mourinho kon in de tweede helft doodleuk terugvallen op twee geweldige invallers: behalve de Argentijn Dybala ook de Engelsman Tammy Abraham, die beiden een groot aandeel hadden in de uiteindelijke winst.

Kökcü: "Roma is sowieso een heel goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. We zijn niet weggespeeld door een heel zwakke tegenstander. Je weet dat ze spelers hebben die het verschil kunnen maken. Daarom heerst er ook wel een trots gevoel. Maar nu is het nog balen."

Complimenten

Zijn trainer Arne Slot heeft complimenten over voor AS Roma. "Als je in staat bent om dit Feyenoord uit te schakelen, moet je een hele goede ploeg zijn en moet je mentaal ook supersterk zijn. Want wij kwamen toch weer terug tot 1-1 en staan ook bekend als een ploeg die maar door kan blijven gaan. En toch is het hun gelukt om 4-1 van ons te winnen. Dat is knap."

Ook Slot had gezien hoe doorslaggevend twee topinvallers bij de thuisploeg waren geweest. "Het is natuurlijk lekker dat als je al met heel goede spelers begint, spelers die constant sterk zijn in de duels, je dan ook nog een wereldkampioen en Tammy Abraham in kunt brengen, die bij de 2-1 en 3-1 een belangrijke rol hebben gespeeld."

Paulo Dybala schiet AS Roma naar een verlenging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl