NOS Voetbal

Mourinho plaagt NOS-verslaggever Schreuder met sleutelhanger Conference League

José Mourinho was Joep Schreuder niet vergeten.

Bij de persconferentie na het door AS Roma gewonnen duel met Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League overhandigde de coach aan de NOS-verslaggever tot hilariteit van de aanwezigen een sleutelhanger van de Conference League.

Mourinho plaagt NOS-verslaggever Schreuder met sleutelhanger Conference League

Voor het hele verhaal moeten we even terug naar vorige week, toen Feyenoord het eerste duel had gewonnen. "De afgelopen tien maanden hebben jullie gehuild", zei Mourinho toen in een onderonsje met Schreuder. Hij verwees naar de door Feyenoord verloren finale van de Conference League tegen AS Roma van vorig jaar, waar veel over gesproken werd in aanloop naar de nieuwe confrontatie.

"Maar jullie moeten niet huilen. Weet je waarom niet?", ging Mourinho verder. "Een wedstrijd die je hebt verloren, kun je niet meer winnen. Ik beloof je: als ik verlies, slaap ik goed en zal ik niet tien maanden lang nachtmerries hebben."

Cadeautje

Na de donderdagavond door Roma met 4-1 gewonnen return - na verlenging - was het voor Mourinho tijd om op geheel eigen wijze terug te komen op zijn woorden. "Ik heb een cadeautje voor je", zei hij, voordat Schreuder zijn eerste vraag kon stellen.

En de Portugees herhaalde zijn tip van vorige week: '"Niet huilen om een nederlaag."

Bekijk hieronder de persconferentie van vorige week.

Mourinho ligt niet wakker na nederlaag: 'Jullie hebben tien maanden gehuild?'

Mourinho besloot de persconferentie op serieuze toon. "Eerlijk, ik wil Feyenoord feliciteren. Echt. Goed team, goede spelers, goede coach, ze gaan kampioen worden. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt."

"Ik met mijn grijze haar wil ze gewoon een advies geven: als je verliest, niet huilen, denk aan de volgende wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl