NOS NieuwsAangepast

Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor doodschieten cameravrouw

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de film Rust. Dat hebben zijn advocaten bekendgemaakt. Baldwin werd dood door schuld ten laste gelegd.

De aanklagers die namens de staat New Mexico Baldwin vervolgden zeiden de aanklacht voor onopzettelijke doodslag in te trekken "vanwege nieuwe feiten die verder onderzoek vereisen". Wat deze feiten zijn, zeggen zij niet. Hun zaak kampte al langer met problemen: eerder dit jaar waren de aanklachten tegen Baldwin al afgezwakt en meerdere aanklagers stapten gaandeweg de zaak op.

Het dodelijke schietincident gebeurde in 2021. Baldwin trok toen volgens de Los Angeles Times tijdens de opnames tot twee keer toe een pistool uit zijn holster. De tweede keer ging het af. Cameravrouw Halyna Hutchins werd dodelijk geraakt, regisseur Joel Souza kon na opname in een ziekenhuis weer naar huis.

Toezicht op wapens

"We zijn blij dat de zaak tegen Alec Baldwin is geseponeerd en we hopen dat er een onderzoek komt naar de feiten en omstandigheden van dit tragische ongeval", laten Baldwins advocaten weten in een verklaring.

Baldwin heeft altijd gezegd dat het overlijden van de vrouw niet zijn schuld was. De kogels hadden volgens hem nooit op de set mogen liggen. Ook zei hij dat hem was verteld dat het pistool veilig was voor gebruik en dat het plotseling afging.

De vrouw die op de set toezicht hield op de wapens werd ook aangeklaagd. Die strafzaak gaat wel door als gepland.

Eerder deze maand werd Baldwin voor het ongeluk op de set ook aangeklaagd door de zus en ouders van Hutchins, in een civiele zaak in Los Angeles. Zij eisen financiële compensatie voor het verlies van hun familielid. Het is nog onbekend of die zaak doorgaat.

De opnames van Rust werden donderdag hervat, anderhalf jaar later dan in eerste instantie bedoeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl