Wereldgoal RKC-spits Kramer, maar Go Ahead trekt inhaalduel naar zich toe

Ruim een maand nadat hun wedstrijd vanwege winterse omstandigheden op het laatste moment werd afgelast, heeft Go Ahead Eagles het inhaalduel met RKC Waalwijk in Deventer met 3-2 gewonnen dankzij een late goal van Isac Lidberg.

Door dat resultaat klimt Go Ahead in de eredivisie naar de elfde plaats en neemt het verder afstand van de degradatiezone. RKC blijft achtste, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Anders dan begin maart, toen het veld door de sneeuwval onbespeelbaar bleek, baadde de Adelaarshorst deze keer in zonlicht.

Weergaloze goal

Het aangename voorjaarsweer inspireerde RKC-spits Michiel Kramer in de openingsfase tot een weergaloos doelpunt. Hij stond net over de middenlijn toen hij de bal toegespeeld kreeg van ploeggenoot Mats Seuntjens. Kramer aarzelde niet, haalde uit en schoot de bal van ongeveer veertig meter over Eagles-keeper Jeffrey de Lange heen.

Het was Kramers elfde treffer van het seizoen en pas zijn eerste in een uitwedstrijd.

Werelddoelpunt RKC: Kramer schiet raak vanaf 40 (!) meter

Niet lang na Kramers wereldgoal sloeg Go Ahead terug met een doelpunt dat er ook mocht zijn. Evert Linthorst was alert toen de defensie van RKC er na een vrije trap niet in slaagde om de bal uit het eigen strafschopgebied te krijgen. Hij passeerde Etienne Vaessen in de rechterhoek.

Petje op, petje af

De doelman van RKC was tijdens de eerste helft ook druk vanwege de laaghangende zon, die zijn zicht enigszins belemmerde. De pet die hij om die reden had meegenomen, ging meerdere keren op, af en weer op.

Na bijna 25 minuten ging de pet af. Uit frustratie gaf Vaessen het hoofddeksel een hengst, nadat hij voor de tweede keer een tegentreffer had geïncasseerd. Die kwam op naam van rechtsback Mats Deijl, die scoorde via de binnenkant van de paal.

Mats Deijl juicht nadat hij Go Ahead op voorsprong heeft gezet

Ook in de fase na de 2-1 had de thuisploeg het betere van het spel. Het leidde onder meer tot kansjes voor Bobby Adekanye en - na een handsbal van Seuntjens - tot een penalty. Die werd echter veel te nonchalant genomen door IJslander Willum Willumsson, die het doel ruim miste.

Kramer scoort weer

Waar het in de eerste helft vooral van Go Ahead moest komen, ging RKC na rust beter voetballen. Dat resulteerde al snel in een tweede doelpunt voor Kramer. Hij kreeg de bal in de rebound met enig fortuin voor zijn voeten en schoot gedecideerd raak.

Bekijk hieronder een reactie van Michiel Kramer, die op nuchtere wijze terugblikt op zijn fantastische openingstreffer.

De bezoekers probeerden vervolgens door te drukken. Grote kansen leverde dat niet op, hoewel RKC na ruim een uur wel aanspraak leek te maken op een strafschop. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf die niet toen Jamal Amofa op de rand van de zestienmeter een overtreding maakte op Julen Lobete.

Diep in blessuretijd viel er aan de andere kant van het veld toch een winnende treffer. Lidberg kopte na een corner, kreeg de bal onbedoeld terug van RKC'er Patrick Vroegh en prikte de bal achter Vaessen.