NOS Wielrennen

Kämna wint derde rit Ronde van de Alpen; werd 'in zetel' naar finish gebracht

Lennard Kämna heeft de derde rit in de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Duitse Bora-renner liftte bij de slotklim lang mee met Jefferson Alexander Cepeda, waardoor hij minder hard hoefde te werken en als het ware in een zetel naar de finish werd gebracht.

Ploeggenoot Aleksandr Vlasov pakte de tweede plek en Cepeda kwam als derde over de lijn. Tao Geoghegan Hart, die de eerste twee etappes won, werd vierde.

Kämna wint derde etappe in Ronde van de Alpen, ploeggenoot tweede

De derde etappe is er altijd eentje van spektakel. De slotklim, van zo'n 15,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent, is een van de zwaarste van deze koers.

Hoog starttempo

De renners gingen vanmorgen snel van start in Renon, met meer dan 48 kilometer per uur gemiddeld in de eerste kilometers. De eerste kopgroep van twaalf man ontstond pas na vijftig kilometer.

De vluchters beklommen samen de eerste berg van de dag, waar Jasha Sütterlin als eerste bovenkwam en de meeste bergpunten pakte. De Duitser leek zelfs even alleen verder te koersen, maar de kopgroep kwam snel weer samen.

Zo'n 18 kilometer voor de finish gingen de Italiaan Andrea Vendrame en de Oostenrijker Lukas Pöstlberger ervandoor, op de voet gevolgd door Sütterlin.

Vendrame, hongerig naar de winst, hield goed stand aan kop, want nooit won een Italiaan in de Ronde van de Alpen. Maar zijn succes was van korte duur. Na ongeveer drie kilometer klimmen, werd Vendrame ingehaald door Joe Dombrowski, die meteen een gat wist te slaan.

Geoghegan Hart leidt klassement

Dat leek te werken, maar al gauw werd hij ingehaald door Kämna en Cepeda, die uit het favorietengroepje waren weggesprongen. Op 500 meter van de finish sprong Kämna op tijd weg bij Cepeda en won de etappe.

In het algemeen klassement blijft Geoghegan Hart de leider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl