Doelpuntenregen op De Toekomst, waar Jong Ajax wint van Jong PSV: 5-4

Als de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV een voorbode was van het eredivisieduel PSV-Ajax aanstaande zondag, dan kan de voetballiefhebber er goed voor gaan zitten. Vanavond was het alvast een spektakelstuk tussen de twee eerstedivisieteams op sportpark De Toekomst. De goals vielen over en weer, maar uiteindelijk was het Jong Ajax dat de winst pakte: 5-4. Dit betekent dat de Amsterdammers aansluiten bij de koplopers in de strijd om de vierde periodetitel.

Het team van Dave Vos begon sterker en creëerde kans na kans. Roy Steur, die voor het eerst bij Jong PSV onder de lat stond, wist aardig wat reddingen te verrichten, maar spitsen stoppen doe je niet in je eentje. Achtereenvolgens scoorden Lorenzo Lucca, Mika Godts - die deze wedstrijd een van de uitblinkers was - en Francisco Conceição in eigen huis, onder toeziend oog van Ajax-hoofdtrainer John Heitinga en algemeen directeur Edwin van der Sar, die te maken hebben met een onrustige stoelendans binnen de organisatie.

Sisser

Het was te danken aan Ismael Saibari dat de Eindhovenaren terugkwamen uit een benarde positie. Jong Ajax was regelmatig slordig in de verdediging. Die fouten liepen telkens met een sisser af, tot Saibari na een loopactie op links de bal strak laag af kon ronden: 3-1. Het moreel kreeg een boost en vlak voor rust maakte Simon Colyn uit een schitterende vrije trap de 3-2.

De vrije trap van Simon Colyn is onhoudbaar voor Jong Ajax-keeper Tom de Graaff

In de tweede helft namen de Amsterdammers meteen weer het voortouw. Na een steekpass van Kristian Hlynsson was het Jong PSV-verdediger Jenson Seelt die een eigen goal maakte: 4-2, keeper Steur viel niets te verwijten. Het was de vonk waar de Eindhovenaren vervolgens weer hun eigen vuur mee konden opstoken. In het bijzonder Fedde Leysen, die de bal hard in de korte hoek knalde: 4-3.

IJzersterk

In de 58ste minuut was het vervolgens weer Conceição, die een ijzersterke wedstrijd speelde, die de verre hoek zocht en vond. Er was geen houden aan voor de keeper van Jong PSV: 5-3.

In de slotfase leek Jong Ajax de wedstrijd vooral te willen controleren en ging het team niet meer op zoek naar de zesde treffer.

Daardoor kreeg Jong PSV nog een aantal kansen, waarvan de beste een schot uit een rebound, die had moeten zitten, maar net niet lekker op de schoen van invaller Fodé Fofana kwam. In blessuretijd maakte de linksbuiten van Jong PSV, Isaac Babadi, op het nippertje de aansluitingstreffer: 5-4.

Jong AZ wint moeiteloos

Jong AZ kwam voor rust tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht op voorspong dankzij twee goals van Mexx Meerdink. Na rust kreeg Jong FC Utrecht-verdediger Achraf Boumenjal zijn tweede gele kaart waardoor z'n team met tien man verder moest. Daarna maakte de ploeg van Maarten Martens het af met nog twee goals, eentje van Fedde de Jong en een penalty van Yusuf Barasi, na hands van FC Utrecht, waardoor de einduitslag op 4-0 uitkwam.