Een douanier met een drugshond in de haven van Rotterdam
NOS Nieuws

Nederlander opgepakt in Dominicaanse Republiek voor grootschalige drugshandel

In de Dominicaanse Republiek is een 47-jarige Nederlander opgepakt. Dat gebeurde op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Dat verdenkt de man van grootschalige internationale drugshandel.

Dennis G. zou voor de smokkel van drugs zowel in de Dominicaanse Republiek als in Nederland gebruik maken van criminele contacten, waaronder corrupte havenmedewerkers. Hij wordt als een belangrijke lid beschouwd van een internationaal drugsnetwerk waar ook Ridouan Taghi lid van zou zijn geweest.

Transport in Colombia en Groot-Brittannië

Uit politieonderzoek van versleutelde chatberichten die in in 2017 op servers in Canada zijn aangetroffen, kwam naar voren dat G. vermoedelijk betrokken was bij cocaïnetransporten die in 2015 in Colombia in beslag werden genomen. Het ging om partijen van 985 en 522 kilo. Op de pakketten stond "Rasta", wat de bijnaam van de verdachte zou zijn.

G. zou ook betrokken zijn bij een transport van 47 kilo cocaïne, dat in 2015 in Groot-Brittannië werd onderschept. Op grond van andere ontsleutelde berichten is de verdenking ontstaan dat de Nederlander in 2019 en 2020 betrokken was bij de invoer van honderden kilo's cocaïne in Nederland.

Het is nog niet bekend wanneer de verdachte wordt uitgeleverd aan Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl