Bukayo Saka mist vanaf elf meter
NOS VoetbalAangepast

Arsenal voelt na gelijkspel hete adem City, Antony leidt United naar winst

De Premier League nadert een bloedstollende ontknoping, nu Arsenal voor de tweede week op rij punten heeft laten liggen. Op bezoek bij West Ham United gaf de koploper een gewonnen wedstrijd weg: 2-2.

Het Manchester United van Erik ten Hag, Wout Weghorst en Tyrell Malacia nam door een 2-0 zege bij Nottingham Forest de derde plek over van Newcastle United, dat zaterdag met 3-0 onderuit ging bij Aston Villa.

Stand Premier League

Na tien minuten leek de buit al binnen voor Arsenal, na goals van Gabriel Jesus en Martin Ødegaard. Tot zich na rust een klein drama voltrok, zeker voor Bukayo Saka.

Eerst had Saïd Benrahma de aansluitingstreffer gemaakt vanaf de stip, waarna ook Arsenal een penalty kreeg. Saka nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste de uitgelezen kans op 1-3. En een paar minuten later was het door een volley van Jarrod Bowen zomaar gelijk.

Dat was extra zuur voor Saka, die ook in de finale van het laatste EK op een cruciaal moment een strafschop miste. In de beslissende serie tegen Italië faalde Saka, waarna Engeland de eindstrijd ook meteen had verloren.

Antony eindelijk weer trefzeker

United-trainer Ten Hag miste in Nottingham nogal wat basisspelers, onder wie Malacia en spits Marcus Rashford. Desondanks had het niet zoveel moeite met de nummer achttien van Engeland. Alleen uit hoekschoppen stichtte Forest wat gevaar.

Zo kopte Scott McKenna op de paal. De bezoekers waren veel gevaarlijker, maar hadden de pech dat doelman Keylor Navas uitstekend op dreef was. De Costa Ricaan tikte geweldige schoten van Bruno Fernandes tegen de lat en de paal. Hij keerde ook een schot van Anthony Martial.

Antony scoort

Antony stond na zijn veelbelovende start van drie goals in zijn eerste drie Premier League-duels al vijftien competitiewedstrijden op rij droog. De Braziliaanse ex-Ajacied had 38 keer een doelpoging gewaagd zonder te scoren. Uit de rebound opende hij tegen Forest de score en hij gaf de assist bij de tweede goal van Diogo Dalot.

Weghorst kwam in de 71ste minuut bij een 1-0 voorsprong in de ploeg bij United. De spits kreeg in blessuretijd geel na een slaande beweging tegen Moussa Niakhaté.

Arsenal langer bovenaan

Arsenal blijft nog wel een paar weken bovenaan staan, omdat concurrent Manchester City volgend weekend vanwege FA Cup-verplichtingen geen competitieduel speelt en Arsenal tegen Southampton nog de kans krijgt verder uit te lopen.Nog

Maar op woensdag 26 april is het City-Arsenal in Manchester. En dat zou wel eens een kantelpunt in de titelrace kunnen worden. Want het elftal van Pep Guardiola heeft daarna nog wat inhaalduels tegoed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl