De school ging donderdag dicht
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Bedreigde school Amsterdam begint dag later met eindtoets groep 8

De basisschool in Amsterdam-Zuidoost die afgelopen week twee dagen dicht bleef na online bedreigingen, start een dag later met de centrale eindtoets voor de leerlingen van groep 8. Zo hebben de kinderen meer tijd om de gebeurtenissen van afgelopen week te verwerken, meldt AT5.

De school gaat morgen weer open. Er is dan politie aanwezig om vragen van ouders en kinderen te beantwoorden. "We begrijpen dat het nieuws en de sluiting indruk hebben gemaakt op de kinderen. In alle groepen bieden onze leerkrachten daarom maandagochtend ruimte aan onze leerlingen om met de leerkracht en de andere kinderen in gesprek te gaan over wat er heeft gespeeld de afgelopen dagen", aldus de directeur in een brief aan ouders en verzorgers.

De school ging dicht vanwege een dreigement in een reactie op een TikTok-bericht van een medewerker. Wat er in het bericht stond en wie het stuurde, is niet duidelijk. Vorige week gingen ook een basisschool in Huizen en middelbare scholen in Zaandam dicht na dreigementen, schrijft NH Nieuws.

De meeste kinderen in groep 8 maken aanstaande dinsdag en woensdag hun eindtoets. De school in Amsterdam besloot een dag later met de toets te starten, in overleg met Cito.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl