De school in Huizen
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Basisschool in Huizen dicht om 'verontrustende' mail

Een basisschool in het Noord-Hollandse Huizen blijft vandaag dicht vanwege een "verontrustende" e-mail die de school gisteren ontving.

De directeur van de school wil niet delen wat er precies in de mail staat. "Het gaat in ieder geval om iemand die niet de beste bedoelingen met de school voor had. Het was geen lange brief, maar die gaf wel reden genoeg om linea recta naar de politie te gaan", zegt directeur Berdine van Geffen tegen NH Nieuws. De school doet aangifte.

Ook de politie wil niet verder ingaan op de inhoud van de brief. "Onze professionals hebben naar de brief gekeken en geconcludeerd dat er geen concrete dreiging was", aldus een politiewoordvoerder.

'Bewogen week'

Hoewel de school daarom van de politie vandaag open mocht, besloot de directeur in overleg met het bestuur echter toch de deuren gesloten te houden. "Dit doen wij om rustig de tijd te nemen om een en ander te verwerken en de rust te bewaren."

"Wij zijn hier als team van geschrokken", zo staat in een brief van de school naar ouders en verzorgers. De school gaat na Pasen weer open.

Eerder deze week sloten drie scholen in Zaandam hun deuren vanwege een online dreigement. Daarvoor werd een minderjarige verdachte opgepakt. Zijn advocaat zegt tegen NH Nieuws dat de twee zaken volgens hem niets met elkaar te maken hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl