Vodafone-winkel in Londen
NOS NieuwsAangepast

Vodafone: storing lijkt opgelost, bellen met 112 weer mogelijk

De landelijke storing bij Vodafone lijkt opgelost. Klanten kunnen volgens de telecomprovider weer mobiel bellen en gebeld worden. Ook 112 is weer te bereiken.

"We zijn nog wel bezig om met al onze klanten te testen of het echt werkt", zegt Jeroen Hoencamp, bestuursvoorzitter van VodafoneZiggo. "Maar op dit moment staan alle seinen op groen."

Urenlange storing

Vodafone meldde de storing vanochtend, en die bleek volgens de provider complex. Om 10.30 uur was volgens het bedrijf 70 procent van het netwerk weer hersteld en is dat percentage gedurende de rest van de dag opgelopen.

Ook ziekenhuizen waren gedurende de dag slecht of niet telefonisch bereikbaar. Die zetten tijdelijke noodnummers in waarop zij wel te bellen waren. "Voor zover mij bekend is er geen schade", zegt Hoencamp. "Maar we betreuren wel dat er overlast is geweest." UMC Utrecht, het OLVG in Amsterdam en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zeggen tegen de NOS dat het vervelend en onhandig was voor hun patiënten, maar dat er alternatieve communicatiemiddelen zijn ingezet en dat de situatie onder controle was.

'Niet gehackt'

Wat de oorzaak van de storing is wil Vodafone niet zeggen. De provider wil daar eerst meer onderzoek naar doen. "Maar we hebben geen enkele aanleiding om aan te nemen dat we gehackt zijn", zegt Hoencamp.

In februari was er ook een korte storing bij Vodafone. Volgens Hoencamp zijn twee storingen in zo'n korte tijd "helemaal uitzonderlijk" en staan ze los van elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl