NOS NieuwsAangepast

Storing Vodafone: telefoonproblemen bij onder meer ziekenhuizen en 112

Door een storing bij Vodafone heeft een deel van de klanten al uren problemen met bellen. De storing werd vanochtend vroeg door Vodafone gemeld. Inmiddels zou de oorzaak zijn gevonden.

Rond 10.30 uur was 70 procent van het netwerk weer hersteld, zegt een woordvoerder van Vodafone. "En dat percentage moet snel oplopen de komende uren."

Het euvel is dus nog niet helemaal verholpen. Door de problemen met bellen kunnen sommige Vodafone-klanten ook moeilijk contact krijgen met 112. Dat ligt aan het abonnement van de bellers, en niet aan het alarmnummer, verduidelijkt een woordvoerder van Vodafone. Vodafone-klanten krijgen het advies om met een vaste lijn naar 112 te bellen.

Ziekenhuizen en gemeenten

Ook ziekenhuizen zijn slecht of niet telefonisch bereikbaar. Zo melden het OLVG in Amsterdam, het Amsterdam UMC, het UMC Groningen, het UMC Utrecht, het Erasmus MC, het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer en het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede de telefoonstoring op Twitter.

Woordvoerders van het OLVG, UMC Utrecht en Erasmus MC laten weten dat de situatie vervelend is voor patiënten die naar het ziekenhuis bellen, maar dat de storing verder geen problemen oplevert voor de werkzaamheden. Verschillende ziekenhuizen hebben een noodnummer ingezet waarop zij wel te bereiken zijn.

Ook zo'n dertig gemeenten zeggen minder bereikbaar te zijn, meldt persbureau ANP. De gemeenten Renkum en Texel schrijven op Twitter dat bellers de medewerkers van de gemeente wel kunnen horen, maar andersom niet. Verder hebben energiebedrijf Vattenfall, de universiteiten van Tilburg en Groningen en luchthaven Rotterdam The Hague Airport last van de storing.

Ook Blokker zegt getroffen te zijn door de storing, maar dan op een andere manier. Volgens de winkelketen kan de storing ertoe leiden dat klanten hun bestelling op de website niet kunnen afronden. Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org, bevestigt dat het bij "enkele webwinkels" niet mogelijk was om te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl