Lesley Pattinama-Kerkhove
NOS Sport

Oranje-tennissters blijven op koers in Billie Jean King Cup en kloppen ook Egypte

De Nederlandse tennissters hebben hun zegetocht bij de Billie Jean King Cup, de internationale vrouwencompetitie voor landenteams, voortgezet met een derde overwinning op rij. Na Letland en Turkije werd in het Turkse Antalya in de derde groepswedstrijd ook Egypte opzijgezet.

Het team van bondscoach Elise Tamaëla komt uit in groep 1 van de Europees/Aziatische zone, het derde niveau van de Billie Jean King Cup, en hoopt in Turkije een ticket te verdienen voor de play-offs om een plek in de wereldgroep.

Suzan Lamens opende tegen Egypte met een vlotte zege op Merna Refaat (6-0, 6-2), waarna Lesley Pattinama-Kerkhove pas in de derde set echt loskwam tegen Sandra Samir (7-6, 3-6, 6-1) en de beslissende 2-0 op het scorebord sloeg.

Lamens en Demi Schuurs gaven via winst in het dubbel op Refaat en Samir de overwinning extra cachet.

Een zege in het afsluitende groepsduel met Hongarije, dat in Antalya één nederlaag leed, bezorgt Oranje de groepswinst en toegang tot de play-offs. Bij een tweede plaats in groep A krijgt Nederland nog een herkansing tegen de nummer twee van groep B.

Tamaëla kan in Turkije niet beschikken over alle beste Nederlandse tennissters. Zo is de Nederlandse nummer één Arantxa Rus (107de op WTA-ranglijst) afwezig en ontbreken ook Arianne Hartono en Eva Vedder. De drie geven de voorkeur aan hun individuele carrières.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl