Arantxa Rus
NOS Sport

Beste Nederlandse tennisster Rus slaat Billie Jean King Cup over

Tennisster Arantxa Rus ontbreekt opnieuw in de Nederlandse selectie voor de komende wedstrijden in de Billie Jean King Cup, de internationale competitie voor landenteams.

De beste Nederlandse speelster op de wereldranglijst (130ste) geeft er de voorkeur aan om toernooien te tennissen, om daar punten te pakken voor de wereldranglijst. Arianne Hartono is er om dezelfde reden niet bij.

Vorige keer ook afwezig

Rus stelde zich eind vorig jaar ook niet beschikbaar omdat ze een poging wilde doen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Voor de wedstrijden van 10 tot en met 15 april in de Turkse stad Antalya heeft captain Elise Tamaëla de tennissters Suzan Lamens, Lesley Pattinama-Kerkhove, Lexie Stevens en de dubbelspecialisten Demi Schuurs en Bibiane Schoofs geselecteerd. Nederland strijdt met tien andere landen voor promotie naar de play-offs van de wereldgroep.

Enorme uitdaging

"Ik ben blij dat deze speelsters zich beschikbaar hebben gesteld voor het team", aldus Tamaëla. "Het is een nieuwe fase en een ander format dan we gewend zijn. We spelen met elf sterke landen om drie plekken in de play-offronde. Het wordt een enorme uitdaging om ons te plaatsen voor de Billie Jean King Cup play-offs."

Nederland verloor vorig jaar november zonder Rus en Hartono het play-offduel met Frankrijk voor een plek in de wereldgroep.

Oud-toptennisster Kiki Bertens reist mee met het team als assistent-coach. De andere deelnemende landen in Turkije zijn Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Egypte, Hongarije, Letland, Noorwegen, Servië, Zweden en Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl