Staalfabriek Tata Steel
NOS Nieuws

Wekdienst 13/4: Rechtszaak spermadonor • OVV-rapport over omwonenden Tata Steel

Goedemorgen! In Den Haag begint een rechtszaak rond een man die als donor honderden kinderen zou hebben verwekt en de Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert over de uitstoot van bedrijven als Tata Steel en Chemours.

Eerst het weer: vanochtend is er vrij veel bewolking en valt verspreid over het land wat regen of een bui. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen geleidelijk op en wordt het droog. Bij een stevige zuidwestenwind liggen de maxima tussen 11 tot 13 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag begint de rechtszaak van de Stichting Donorkind tegen een man die honderden kinderen zou hebben verwekt. Ruim honderd vrouwen hebben zich bij de stichting gemeld omdat ze door de man zouden zijn misleid.
  • Een ruimtesonde van de ESA begint aan een jarenlange reis naar de grootste planeet, Jupiter. Het onbemande ruimtevaartuig gaat de manen van Jupiter onderzoeken.
  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert een onderzoek naar hoe omwonenden worden beschermd tegen de uitstoot van bedrijven als Tata Steel in IJmuiden en Chemours in Dordrecht.
  • Kwartfinales Europa League: Met Langs de Lijn beginnen we vandaag al om 18.30 uur voor een verslag van Feyenoord-AS Roma. Het duel van AZ met Anderlecht begint om 21.00 uur. De wedstrijden zijn ook te volgen via een liveblog.
  • EK turnen: Van donderdag tot en met zondag volgen we de titelstrijd in livestreams. De begintijden zijn de eerste twee dagen om 15.00 uur (de meerkamp) en in het weekend om 12.30 en 12.00 uur (toestelfinales).

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft opnieuw een raket afgevuurd richting zee, meldt Zuid-Korea. Inwoners van het Japanse eiland Hokkaido kregen een waarschuwing omdat de ballistische raket mogelijk in de buurt kon inslaan.

Het is de laatste in een reeks van rakettests die Noord-Korea dit jaar heeft uitgevoerd. Pyongyang zegt dat de tests een reactie zijn op gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Toen meneer Palmen naar een verzorgingstehuis moest, kwam zijn goudmijn van een verzameling aan het licht: 230 zeldzame en waardevolle auto's. Autohandelaar Nico Aaldering kocht de verzameling op en gaf de NOS een rondleiding door de loods.

Een goed bewaard geheim in Dordrecht: een loods vol met 230 waardevolle auto's

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl