Sarina Wiegman
NOS Voetbal

Na reeks van dertig duels zonder nederlaag verliest Wiegmans Engeland van Australië

Het Engelse vrouwenelftal van bondscoach Sarina Wiegman is na dertig wedstrijden zonder nederlaag verslagen. Australië verraste de Lionesses in een oefenwedstrijd en maakte daarmee een einde aan een ongekend lange ongeslagen reeks.

Wiegman leidde de Engelse ploeg vorig jaar op het Europees kampioenschap in eigen land naar de Europese titel en werd voor de derde keer uitgeroepen tot beste coach ter wereld van een vrouwenploeg.

Sam Kerr en Charlotte Grant maakten in het stadion van Brentford de doelpunten voor Australië, dat komende zomer samen met Nieuw-Zeeland het wereldkampioenschap organiseert.

De Australische vrouwen maken een aparte elftalfoto om aandacht te vragen voor de ziekte Alzheimer

Engeland won onder Wiegman 25 wedstrijden, regelmatig met grote cijfers, en speelde vijf keer gelijk. De laatste nederlaag van Engeland dateerde van april 2021, in een oefeninterland tegen Canada (0-2).

Onlangs won Wiegman met Engeland de allereerste 'Finalissima' (wedstrijd tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika) in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Op een uitverkocht Wembley, ruim 83.000 toeschouwers, kreeg Brazilië na een 1-1 eindstand klop na penalty's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl