De zoektocht onder het puin in Marseille is in volle gang
NOS NieuwsAangepast

Twee lichamen gevonden onder puin na instorting Marseille, meerdere vermisten

De hulpdiensten in Marseille hebben twee lichamen gevonden onder het puin van een ingestort pand. Het gebouw van vier verdiepingen in de Zuid-Franse havenstad stortte vorige nacht in door een explosie. De oorzaak van de knal wordt nog onderzocht.

Uit voorzorg zijn zo'n 200 bewoners geëvacueerd uit de Rue de Tivoli. Voor zo'n dertig huizen in de straat geldt mogelijk instortingsgevaar. Volgens de autoriteiten zitten de huizen bouwtechnisch goed in elkaar, maar zijn ze mogelijk door de ontploffing ontwricht. Mogelijk was sprake van een gaslek.

Geen contact

Vijf mensen raakten zwaargewond bij de explosie. Geen van hen verkeert in kritieke toestand. Eerder zeiden de autoriteiten dat het niet gelukt is om met acht mensen contact te krijgen. Mogelijk wordt ook nog een negende persoon vermist, die in een naastgelegen pand woont.

De burgemeester sprak op een persconferentie van een zeer moeilijke reddingsoperatie. Zo maakte een brand onder de brokstukken het onmogelijk om gelijk te gaan zoeken.

Het zal volgens de autoriteiten nog wel even duren voor de lichamen onder het puin vandaan worden gehaald en de identiteit van de slachtoffers is vastgesteld.

Bekijk hier beelden van afgelopen nacht:

Brand maakt reddingsactie onmogelijk in Marseille

Vijf jaar geleden stortten in de Franse havenstad twee gebouwen in. Daarbij kwamen destijds acht mensen om het leven. Het ongeluk riep vraagtekens op over de kwaliteit van huizen in de stad. Volgens een belangenorganisatie leven zo'n 40.000 mensen in krakkemikkige woningen.

De autoriteiten sluiten dit scenario uit voor de explosie in de Rue de Tivoli. Er zouden hier geen meldingen bekend zijn over woningen in gevaarlijk slechte staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl