Brandweer bij het ingestorte gebouw
NOS Nieuws

Gebouw Marseille ingestort, brand hindert zoektocht slachtoffers

In de Zuid-Franse havenstad Marseille is vannacht een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Het is nog niet duidelijk of daarbij mensen zijn omgekomen: de brand die daarna uitbrak hindert de zoektocht naar slachtoffers.

Volgens minister Darmanin van Binnenlandse Zaken liggen er mogelijk tussen de vier en tien mensen onder het puin. Er zouden zeker vier mensen in het gebouw hebben gewoond. Zeker vijf mensen raakten gewond bij de instorting van het pand.

Het pand stortte rond 00.30 uur in. Het is nog niet duidelijk waardoor dat gebeurde. Mogelijk ging er een explosie aan vooraf, maar de oorzaak daarvan is ook onbekend.

Foto bij daglicht van het ingestorte gebouw

Doordat er brand uitbrak onder de brokstukken, konden reddingswerkers niet direct beginnen met zoeken naar overlevenden. Het was ook te heet om hulphonden het puin in te sturen.

Later gingen die alsnog aan de slag, maar door de brandgeur en de hoge temperaturen heeft dat tot nu toe geen resultaat opgeleverd. Maar het is te vroeg om daar conclusies uit te trekken, zegt de burgemeester van Marseille.

Meer dan honderd brandweerlieden zijn ter plaatse om te assisteren:

Gebouw van vijf verdiepingen in Marseille ingestort

De brandweer houdt bij het blussen rekening met het feit dat er zich mogelijk bewoners van het pand onder het puin bevinden. Doordat er ook twee naastgelegen gebouwen beschadigd raakten moeten zij daarnaast bedacht zijn op verder instortingsgevaar. Uit voorzorg werden dertig panden in de omgeving ontruimd.

De minister van Binnenlandse Zaken is afgereisd naar de stad om zich te laten informeren over de situatie. President Macron betuigt uit Twitter zijn medeleven met de slachtoffers.

Brandweer bij het ingestorte gebouw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl