Dorothy's Dragbar aan de Pottebakkersrijge in Groningen
NOS Nieuws

Medewerkers Groningse dragshowbar mishandeld: 'Het was erg surrealistisch'

Medewerkers van een lhbti-café in het centrum van Groningen zijn afgelopen nacht mishandeld. Een van de eigenaren van de dragshowbar zegt tegen RTV Noord dat vijf werknemers verwondingen hebben opgelopen. "M'n partner loopt nu rond met een gescheurde lip."

Het incident gebeurde toen het personeel het café aan het opruimen en afsluiten was, na 02.00 uur. Een aantal gasten stond nog buiten, schrijven de eigenaren op de Instagrampagina van Dorothy's Drag Bar (Under the rainbow). Op dat moment kwam er een groep jongeren langs die homofobe dingen begonnen te roepen. Na een discussie met het barpersoneel boden de jongeren hun excuses aan.

Een andere jongen, die waarschijnlijk niet bij de groep hoorde, bleek alles te filmen. Toen de medewerkers van het café hem daarop aanspraken, werd de jongen agressief. Hij begon medewerkers van de gaybar te slaan, waardoor sommige op de grond vielen. Toen iemand de politie belde, zette de jongen het op een lopen, schrijft RTV Noord.

Homofobie

"Het was allemaal erg surrealistisch, want zoiets hebben we eigenlijk nog nooit meegemaakt", zegt co-eigenaar Andy tegen de regionale omroep. "Ja, wel homofoob gedrag, maar geen geweld. Spugen of eieren gooien op de ramen, dat soort dingen."

Waarom de jongen het incident filmde, is niet duidelijk. Maar uiteindelijk begon dit alles vanuit homofobie, zegt de dragshowbar op Instagram. "Als er geen homofobie was geweest, zou dit nooit zijn gebeurd."

Onderzoek

De politie onderzoekt de zaak. "Er hebben twee personen aangegeven dat ze zijn mishandeld", zegt een woordvoerder tegen RTV Noord. "We hebben een signalement, maar we hebben de persoon nog niet aangetroffen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl