NOS Sport

Paniek op golfbaan Augusta: drie bomen vallen net naast publiek

Paniek op de golfbaan: drie bomen vallen net naast publiek

Rukwinden, hevige regen en bomen die omvallen. Het golftoernooi The Masters in de Amerikaanse staat Georgia werd op de tweede dag geteisterd door noodweer, waarna de organisatie de wedstrijd noodgedwongen stillegde.

Bij hole 17 vielen drie metershoge dennen om en belandden vervolgens tussen het aanwezige publiek. Op beelden is te zien hoe sommige fans wegrenden en op tijd een veilige plek wisten te vinden. Niemand raakte uiteindelijk gewond.

"Er kwam een kleine tornado aan", vertelde John Serhan, caddie van Harrison Crowe. "Het greep die bomen. Je zag dat ze begonnen te slingeren. We hebben geluk gehad dat er geen slachtoffers zijn."

Een omgewaaide boom over de golfbaan van Augusta

Brooks Koepka gaat na deze tumultueuze tweede dag van The Masters aan de leiding. 39 golfers konden door het noodweer hun ronde niet voltooien, maar de Amerikaan lukte dat wel. Koepka staat met -12 drie slagen voor op Jon Rahm, die maar negen holes liep op het eerste majortoernooi van het jaar.

Koepka, die is overgestapt naar de omstreden LIV-tour, stond 's ochtends al op de baan en liep een vlekkeloze ronde met drie birdies en een eagle: 67. Rory McIlroy, de nummer twee van de wereld, ging rond in +5 en dreigt de cut niet te halen.

Ook Tiger Woods moet nog aan de bak om de cut te halen. Hij staat voorlopig op een gedeelde vijftigste plek met een score van 2 boven par. Woods, die vorig jaar terugkeerde op het hoogste niveau na een ernstig verkeersongeluk, haalde bij de voorgaande 24 deelnames altijd de cut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl