Bloemendaal naar halve finales Euro Hockey League, organisator Pinoké strandt

Titelverdediger Bloemendaal is de kwartfinales in de Euro Hockey League schadevrij doorgekomen. In Amstelveen werd Harvestehuder THC na rust aan de kant geschoven: 7-2.

Bloemendaal kende een vliegende start tegen de Duitsers, want Thierry Brinkman sloeg razendsnel toe met een backhandslag. De bal ging pardoes door de benen van keeper Anton Brinckmann.

Na een gemiste strafcorner van Tim Swaen liet Harvestehuder THC van zich horen. De Duitsers kregen in een kort tijdsbestek drie strafcorners. Paul Glander benutte de laatste.

Bloemendaal naar halve finales Euro Hockey League na ruime zege op Duitsers

Bloemendaal kwam tegen het einde van het eerste kwart zelfs goed weg bij een poging van Anton Pöhling uit de draai. Op aangeven van Nqobile Ntuli verdween zijn inzet maar net naast het doel.

Het tweede kwart bood minder spektakel. Bloemendaal had een licht overwicht, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Twee strafcorners werden om zeep geholpen, onder meer door een stopfout.

Zesde strafcorner raak

Na rust nam Bloemendaal toch weer de leiding. De vijfde strafcorner leverde nog niets op, maar de zesde werd op behendige wijze binnen gewerkt door specialist Swaen.

Nadat Casper van der Veen na een snelle uitbraak voor de 3-1 had gezorgd, was het pleit wel beslecht. Dennis Warmerdam liet vervolgens na om Harvestehuder THC deknock-out te geven.

Casper van der Veen viert zijn treffer met Jasper Brinkman

Die kwam er alsnog, via de backhand van Thierry Brinkman. In het vierde kwart voerden Teun Beins, Swaen en Tom Hiebendaal de score verder op. Bij een stand van 6-1 deed Michael Körper iets terug.

Zaterdag treft Bloemendaal in de halve finales Racing Club Brussel, dat organisator Pinoké in een spannend treffen op een 3-2 nederlaag trakteerde.

Malherbe opvallende man

In het Wagener Stadion kwam Pinoké via Marlon Landbrug op voorsprong, maar Samuel Malherbe zorgde met twee goals voor de ommekeer.

Vijf minuten voor rust trok Alexander Hendrickx uit een strafcorner de stand weer gelijk. Het spel golfde na de pauze op en neer met kansen aan beide zijden.

Gastheer Pinoké onderuit in kwartfinales Euro Hockey League

De Belgische landskampioen maakte met nog elf minuten op de klok het verschil. Tanguy Cosyns benutte een strafcorner.

Dat gebeurde op het moment dat Pinoké met negen man op het veld stond na kaarten voor Texas Bukkens (geel) en Jannis van Hattum (groen).

De Amsterdammers gingen in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker en werden bijna beloond. Sébastien Dockier miste een behoorlijke kans, waardoor de Europese droom van Pinoké nu al voorbij is.