NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

Yilmaz meldt zich weer op training Fortuna Sittard: 'Ben gewoon beschikbaar'

Na dagen van speculatie traint Yilmaz gewoon mee bij Fortuna Sittard

Burak Yilmaz heeft zich woensdagmiddag weer gemeld bij Fortuna Sittard, om mee te doen aan de training. Na een gesprek met de clubleiding liet de Turkse aanvaller weten het seizoen gewoon af te maken bij Fortuna.

Yilmaz zette zondagavond een boodschap op sociale media waaruit zou kunnen worden opgemaakt dat hij afscheid nam van Fortuna. Het zorgde voor de nodige verwarring bij de Limburgers. De club wist van niks en technisch directeur Sjoerd Ars zei verrast te zijn.

Yilmaz schreef op Instagram: "Beste Fortuna Sittard-familie en fans. Ik heb met plezier voor jullie gespeeld, bedankt voor alles. Ik hoop op betere en succesvollere jaren."

Woensdagavond reageerde Yilmaz op de ophef rond zijn bericht: "Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Ik ben ook de resterende zeven wedstrijden gewoon beschikbaar voor Fortuna."

Achterstallige salarisbetaling

De afgelopen dagen werd gesuggereerd dat het cryptische bericht van Yilmaz mogelijk te maken heeft met de achterstallige betaling van de salarissen deze maand. Algemeen directeur Ivo Pfennings zei maandag tegen De Limburger dat die zaken "los van elkaar" staan en dat alle medewerkers hun salaris dinsdag zouden ontvangen.

Voor Fortuna, de nummer elf in de eredivisie, staat zondag om 16.45 uur een uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl