Burak Yilmaz
NOS Voetbal

Fortuna hoort niets van Yilmaz, maar erkent achterstallige salarisbetalingen

Fortuna Sittard gaat ervan uit dat de club woensdag tekst en uitleg van Burak Yilmaz krijgt over diens cryptische bericht van zondagavond. De eredivisionist verwacht de Turkse aanvaller dan weer bij de club.

Yilmaz zorgde zondagavond voor verwarring door op sociale media een bericht te plaatsen waarin hij de club en supporters bedankte voor de mooie tijd. De boodschap hintte op een vroegtijdig afscheid van de speler die nog tot en met 2027 een contract in Sittard heeft.

Technisch directeur Sjoerd Ars verwachtte maandag iets te horen van Yilmaz, maar de voetballer bleek volgens De Limburger niet bereikbaar voor de club. "Hij is woensdag op de club en traint dan gewoon mee", verzekerde algemeen directeur Ivo Pfennings in het regionale dagblad.

'Stroperige betalingen'

Volgens Voetbal International zou de actie van Yilmaz te maken kunnen hebben gehad met de "stroperige betalingen" van de salarissen van de grootverdieners bij de club. Yilmaz zou zijn ploeggenoten hebben beloofd om ze te helpen als Fortuna in gebreke blijft.

Het bericht op social media van Burak Yilmaz

Pfennings geeft toe dat de salarissen van de maand maart nog niet zijn uitbetaald bij Fortuna. "In verband met onvoorziene kosten in het stadion hadden we in maart hogere verplichtingen dan begroot."

"Omdat we de garantie hadden dat we het resterend bedrag bestemd voor de salarissen op tijd zouden krijgen, heb ik besloten die kosten eerder te betalen. Maar doordat de uitbetaling van dat bedrag op zich liet wachten, konden we de salarissen voor deze ene keer niet tijdig overmaken", aldus Pfennings.

Dinsdag

De algemeen directeur zegt dat iedereen binnen de organisatie op de hoogte van de vertraagde betalingen was. Hij voegt eraan toe dat alle medewerkers komende dinsdag hun salaris ontvangen.

Pfennings voegt er nog aan toe dat de actie van Yilmaz en de achterstallige salarisbetalingen bij Fortuna "los van elkaar" staan. "Burak was, zeker als aanvoerder, op de hoogte van de reden van het later overmaken van de salarissen."

De selectie van Fortuna Sittard keert woensdag na twee vrije dagen terug op de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl