Javier Tebas
NOS Voetbal

Bekvechten Barcelona en La Liga-preses duurt voort: 'Deze man moet opstappen'

Het gebekvecht tussen FC Barcelona en Javier Tebas duurt voort. Het bestuur van de club eist nu het vertrek van de La Liga-voorzitter, omdat Tebas vals bewijs in de omkopingszaak tegen Barcelona zou hebben aangeleverd.

De Spaanse krant La Vanguardia zegt dat Tebas onjuist bewijs aan het openbaar ministerie zou hebben overhandigd. De voorzitter spreekt deze beschuldiging op zijn beurt tegen en noemt hem "misleidend", maar daar neemt Barcelona geen genoegen mee.

Barcelona vindt dat Tebas de media misbruikt om de club zwart te maken. "Alleen al uit respect voor de waardigheid van La Liga zou meneer Tebas moeten opstappen", vindt Barcelona.

Barcelona-voorzitter Joan Laporta

Barcelona wordt ervan verdacht tussen 2001 en 2018 stelselmatig scheidsrechters te hebben omgekocht, waarmee een bedrag van in totaal 6,5 miljoen euro zou zijn gemoeid. "Wij zijn het slachtoffer van een mediacampagne. Barcelona heeft nooit scheidsrechters betaald", ontkent de club.

Rectificatie

La Liga heeft ondertussen een brief naar La Vanguardia gestuurd met het verzoek om de beschuldigingen aan het adres van Tebas te rectificeren. La Liga zegt dat zowel de organisatie als Tebas op geen enkele wijze vals bewijs heeft aangeleverd.

Het is voor Barcelona de zoveelste aflevering van een reeks incidenten rondom de club. Zo zijn er ook nog de duistere praktijken rond Financial Fair Play en de slepende rechtszaak rond Neymar die de Catalaanse club bezighouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl