De winnaar met een buste van Annie M.G. Schmidt
NOS Nieuws

Kleinkunstenaar Flip Noorman wint Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidtprijs voor beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar is toegekend aan Flip Noorman. De 35-jarige kleinkunstenaar won de prijs voor zijn lied Ze weten wie je bent uit zijn theaterprogramma Love it.

Volgens de jury grijpt het nummer de luisteraar bij de strot. "Met een handvol gedachten en indrukken brengt Flip Noorman ons in het oog van de storm in zijn hoofd", staat in het juryrapport. "Ze weten wie je bent is geen nummer waarna je schouderophalend kalm verder gaat met je leven."

De Annie M.G. Schmidtprijs werd vanavond uitgereikt tijdens de opening van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Noorman kreeg een cheque van 3500 euro en een buste van Annie M.G. Schmidt. Voor de prijs waren dit jaar zes artiesten en ensembles genomineerd.

De prijs, een initiatief van onder meer de Stichting Buma Cultuur, werd voor de 31ste keer toegekend. Onder de eerdere winnaars zijn Brigitte Kaandorp, Maarten van Roozendaal en Yentl en De Boer. Vorig jaar ging de prijs naar Joost Spijkers voor zijn lied Welkom thuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl