FC Barcelona viert de 0-1

Zonder Frenkie de Jong boekt koploper Barça simpele zege bij Elche

Zonder te sprankelen heeft FC Barcelona in La Liga een simpele zege geboekt bij de Spaanse hekkensluiter Elche: 0-4. De Catalanen moesten niet alleen de geblesseerde Frenkie de Jong missen. Ook Andreas Chistensen en Raphinha (geschorst) ontbraken en Ousmane Dembélé en Pedri zitten al langer in de lappenmand.

Ondanks die afwezigen zette Barça-coach Xavi onder anderen Franck Kessié en Sergio Busquets op de bank, mogelijk om ze te sparen voor El Clásico van woensdag in de halve finales van de Copa del Rey. Sergi Roberto, verdediger Eric García en Gavi bezetten het middenveld van Barça.

Stand La Liga

Na twintig minuten kwamen de bezoekers op 0-1. Na een vrije trap kopte Ronald Araújo terug op Robert Lewandowski, die koel raak schoot. Daarna zakte Barça ver weg en had Elche, dat dit seizoen pas twee keer won, zowaar de overhand.

Fati scoort eindelijk weer

Kort na de pauze scoorde Ansu Fati eindelijk weer eens. De 20-jarige aanvaller vertrok van eigen helft en schoof de bal in de verre hoek. Het was voor de buitenspeler, die dit seizoen vaker op de reservebank zit dan in de basis staat, zijn vierde goal van het seizoen. Hij had voor het laatst gescoord op 20 oktober tegen Villarreal (3-0).

Ansu Fati (r) viert zijn goal met reserve Alejandro Balde (l)

Pas daarna ging het een beetje lopen bij Barça en via Lewandowski en Ferran Torres (na een fraaie aanname) liep de score op. De lat en Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen voorkwamen vervolgens de 1-4.

Door de overwinning komt Barça na 27 wedstrijden op 71 punten, 15 meer dan nummer twee Real Madrid. 'De Koninklijke' komt zondag thuis in actie tegen Real Valladolid. Daarna kan alle aandacht op de derde Clásico in een maand tijd. Barça won de vorige twee. Frenkie de Jong hoopt er woensdag bij te zijn.