Thomas van den Belt
NOS Voetbal

Feyenoord haalt PEC Zwolle-middenvelder Van den Belt voor komend seizoen

De koploper van de eredivisie versterkt zich komende zomer met het grootste talent van de koploper van de eerste divisie. Thomas van den Belt komt in de zomer over van PEC Zwolle en tekent een contract voor vier jaar bij Feyenoord.

De 21-jarige middenvelder stond al langere tijd in de belangstelling van de Rotterdammers. Feyenoord probeerde Van den Belt in januari al naar de Kuip te halen, maar PEC wilde zijn sterspeler niet kwijt in de strijd om promotie naar de eredivisie. Nu zijn beide clubs wel akkoord over het afkopen van het tot medio 2025 lopende contract van Van den Belt.

Dit seizoen is Van den Belt al goed voor dertien treffers en acht assists bij PEC. Mede dankzij zijn inbreng is de ploeg uit Zwolle hard op weg om na één jaar afwezigheid terug te keren in de eredivisie.

Van den Belt werd geboren in Zwolle en debuteerde in september 2020 voor PEC. Hij werd onlangs nog uitgeroepen tot beste speler van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord-trainer Arne Slot was het grootste deel van zijn carrière actief voor de club uit de hoofdstad van Overijssel. Slot speelde jarenlang samen met Gerald van den Belt, de vader van Thomas en huidig financieel directeur van SC Cambuur.

Zerrouki en Wieffer

Feyenoord is al langere tijd op zoek naar versterking voor het middenveld. Diverse pogingen om Ramiz Zerrouki van FC Twente over te nemen liepen op niets uit.

Ondertussen speelde Mats Wieffer zich in de basis bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder debuteerde maandag zelfs in Oranje, bij de 3-0 zege op Gibraltar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl