Supporters van Vitesse in de Gelredome
NOS Voetbal

Vitesse heeft vertrouwen in nieuw huurcontract Gelredome: 'Flinke stappen gezet'

Dat Vitesse zich in een roerige fase bevindt is een understatement. Het huurcontract met de Gelredome loopt af en is nog niet verlengd. De hoofsponsor stopt na dit seizoen. De overname door de Common Group is nog steeds niet afgerond en sinds deze week zit algemeen directeur Pascal van Wijk thuis.

Commercieel directeur Peter Rovers is nu aangesteld als algemeen directeur ad interim. Dinsdagavond kwam hij met zijn eerste verklaring.

Het heetste hangijzer is op dit moment de stadionkwestie. "Het bereiken van overeenstemming over een nieuwe huurovereenkomst voor stadion Gelredome is onze absolute topprioriteit", beklemtoont Rovers. "Er worden flinke stappen gezet richting een akkoord. Er is de afgelopen dagen hard doorgewerkt om zaken op papier te krijgen. We hebben er vertrouwen in dat we de komende dagen tot overeenstemming zullen komen."

Turbospoedappèl

Er is maandag weliswaar een turbospoedappèl aangevraagd in hoger beroep op het kort geding dat eerder werd aangespannen om gedurende de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht (in ieder geval volgend seizoen) in Gelredome te kunnen blijven voetballen, maar dat is puur een voorzorgsmaatregel. "Ingeval we onverhoopt niet tot een akkoord kunnen komen over een nieuwe huurovereenkomst", verduidelijkt Rovers.

Tijd is ook een belangrijke factor, omdat de KNVB voor dinsdag 11 april duidelijkheid wil over de speellocatie voor komend seizoen.

Coley Parry, de beoogde nieuwe eigenaar van Vitesse, heeft aangegeven de club niet te laten vallen.

Ook qua overname (van de aandelen van Valeri Ojf) hoopt de Arnhemse club snel stappen te maken. "Het volledige pakket, inclusief de nieuwe documenten, zal deze week nog bij de licentiecommissie van de KNVB zal worden aangeleverd", aldus Rovers.

"Het blijft een lang traject, maar desondanks heeft Coley Parry als beoogde eigenaar uitgesproken dat hij onze club niet zal laten vallen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl