In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Amerikaanse overnamekandidaat Vitesse in gesprek met eigenaar GelreDome

De eerste stappen naar rustiger vaarwater bij Vitesse zijn gezet. GelreDome-eigenaar Michael van de Kuit is voor het eerst in gesprek gegaan met Coley Parry, de Amerikaan die wacht op goedkeuring van de KNVB voor zijn overname van de noodlijdende club uit Arnhem.

Bij Omroep Gelderland zegt Van de Kuit daar het volgende over: "We hebben elkaar opgezocht en gesprekken gevoerd zonder bestuurders. Over het stadionprobleem en de toekomst van Vitesse."

Het is voor het eerst dat de partijen aan tafel zitten

Vorige week verloor Vitesse een kort geding over gebruik van het stadion, waardoor de proflicentie van de club in gevaar is gekomen. Van de Kuit en het bestuur van Vitesse praten niet meer met elkaar.

Donderdag buigt de rechter zich over een eventueel nog bestaand 'eeuwig durend speelrecht' waarmee Vitesse altijd zou kunnen blijven voetballen in het GelreDome. Dinsdag is de tweede zitting in deze bodemprocedure.

Van de Kuit zou die rechtszaak graag willen uitstellen. Hij heeft al jaren een moeizame verhouding met het bestuur en algemeen directeur Pascal van Wijk. Vitesse ging vanwege "de vertragende werking en de nadelige effecten ervan" niet akkoord met de wensen van de stadioneigenaar.

Van de Kuit heeft nu toenadering gezocht tot Parry en diens investeringsmaatschappij, waarin hij eerder ook weinig vertrouwen had. Dat lijkt nu anders: "De ontwikkelingen gaan ineens snel."

'Redder in nood'

Op 8 september vorig jaar werd Parry als redder in nood gepresenteerd bij Vitesse. Hij en zijn Common Group zouden de club de broodnodige nieuwe financiële mogelijkheden kunnen bieden. Parrey toonde zich ambitieus, zichtbaar en benaderbaar, maar daarna bleef het stil.

De KNVB is bezig de eventuele overname te checken op zuiverheid en draagvlak, waardoor de Amerikaan voorlopig in de wachtkamer zit.

Advertentie via Ster.nl