Wieke Kaptein
NOS Voetbal

Jonker haalt jongeling Kaptein bij Oranje voor oefenduels, Groenen afwezig

Bondscoach Andries Jonker heeft Wieke Kaptein en Sisca Folkertsma opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Duitsland en Polen. De 17-jarige Kaptein (FC Twente) maakte nog niet eerder deel uit van de selectie. Ze werd vorig seizoen nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de eredivisie.

Folkertsma (Girondins de Bordeaux) zit er voor het eerst weer bij sinds ze eind 2021 een zware knieblessure opliep.

In totaal selecteerde Jonker 26 speelsters voor de twee oefenwedstrijden in april. Jackie Groenen is er niet bij: de speelster van Paris Saint-Germain is geblesseerd. Jill Roord is terug. Ze miste vanwege een blessure de interlands tegen Costa Rica en Denemarken in november en in februari het tweeluik met Oostenrijk.

Wieke Kaptein

Jonker: "Wieke Kaptein is nu al een van de motoren van FC Twente. Ze is piepjong maar als je iedere week goed speelt, dwing je een uitnodiging voor het Nederlands elftal af."

"Sisca Folkertsma ken ik nog niet, maar de beelden die ik van haar heb gezien, zagen er veelbelovend uit. Ze is nog op de weg terug van haar blessure, maar we zijn heel benieuwd naar waar ze nu staat en deze interlandwindow biedt een uitgelezen mogelijkheid om haar aan het werk te zien", aldus Jonker.

Oranje speelt op vrijdag 7 april in Sittard tegen Duitsland, de nummer twee op de wereldranglijst. Vijf dagen later, op dinsdag 11 april, is Polen de tegenstander in het Sparta stadion in Rotterdam. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

De twee interlands staan in het teken van de voorbereiding op het WK, dat komende zomer vanaf 20 juli wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje treft dan in de groepsfase achtereenvolgens Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl