Niels Hartman
NOS Voetbal

Hartman debuteert in volle Kuip voor Gibraltar: 'Extra speciaal'

"Toen ik hoorde dat ik erin mocht kreeg ik een heel mooi gevoel. Het was indrukwekkend", aldus Niels Hartman. Hij werd geboren in het Zuid-Hollandse Schoonhoven, zo'n dertig kilometer van De Kuip. Uitgerekend in dat stadion maakte hij vanavond zijn debuut voor Gibraltar.

In 86ste minuut kwam de middenvelder in de ploeg, bij een 3-0 achterstand. Dat was ook de eindstand. Geen slecht resultaat, zegt Hartman. "Je bent nooit tevreden met een nederlaag, maar we verbeteren wel."

Hartman debuteerde niet alleen voor het oog van zijn geboorteland, maar ook voor dat van familie, vrienden en zijn vriendin. Ze zaten allemaal in het stadion. "Ik vind het heel leuk dat ze gekomen zijn", zei de kersvers Gibraltees international, die in Nederland drie maanden speelde voor vv HSC uit Sappemeer.

Hartman na debuut voor Gibraltar in De Kuip: 'Dit was heel indrukwekkend'

Vooraf was het de vraag of hem een debuut gegund zou worden. "Gelukkig heb ik mijn debuut gekregen. Hartstikke mooi", bedankte Hartman zijn coach.

De 22-jarige middenvelder was al geruime tijd bezig om een paspoort te regelen. Toen dat gelukt was, was het wachten op zijn debuut. "Ik hoopte dit al langer", zei Hartman.

Hij had wel rekening gehouden met zijn debuut, maar moest ook toegeven dat hij zich vooraf maar moeilijk voor had kunnen stellen hoe het zou zijn in een volle Kuip. "Je debuut maken is natuurlijk mooi, om dat in een volle Kuip te doen is extra speciaal."

Het moment is daar: Niels Hartman mag invallen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl