Million Manhoef
NOS Voetbal

Jong Oranje komt niet verder dan remise in oefenduel met Jong Tsjechië

Jong Oranje is in z'n tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in Spanje niet verder gekomen dan een gelijkspel. Hoewel er in de Pinatar Arena in Murcia meer in zat, kwam de equipe van bondscoach Erwin van de Looi tegen Jong Tsjechië niet verder dan 1-1.

Afgelopen zaterdag werd nog met 3-0 gewonnen van Jong Noorwegen. Gezien het korte tijdbestek tussen beide oefenduels stuurde de na de zomer afzwaaiende Van de Looi tegen Tsjechië een basisploeg met verse krachten het veld in.

Onder hen PEC-Zwolle doelman Jasper Schendelaar, die zijn debuut voor Jong Oranje in de vijftiende minuut opsierde met een gestopte strafschop. Hij ging al naar de linkerhoek, maar kreeg nog net een voet tegen de inzet van Adam Karabec.

Schendelaar volgde daarmee het voorbeeld van Jay Gorter, die zaterdag ook al een doelpunt vanaf elf meter voorkwam.

De penalty was veroorzaakt door Million Manhoef, die zich even later aan de andere kant onderscheidde. Wouter Burger, de oud-Feyenoorder die tegenwoordig bij FC Basel speelt, legde na een kluts de bal terug op de Vitesse-aanvaller. Manhoef, die tegen Noorwegen als invaller zijn Jong Oranje-debuut maakte, trof met een droge knal doel: 1-0.

Thijs Dallinga kreeg nog een beste kans op een volgende Nederlandse treffer, maar nadat hij een Tsjechische verdediger had uitgespeeld, stuitte de spits van Toulouse van dichtbij op de goed uitgekomen doelman Vitezslav Jaros.

Prachtpass

Halverwege de tweede helft stoomde Anass Salah-Eddine, na een prachtpass van Daniel van Kaam, in zijn eentje op Jaros af, maar ook de FC Twente-speler slaagde er niet in de Tsjechische keeper te verschalken.

Anass Salah-Eddin

Nederland, met de sterk spelende debutant Dirk Proper (NEC) op het middenveld, leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar kreeg een kwartier voor tijd toch de gelijkmaker te incasseren. Burger leed balverlies en werd vervolgens door Vaclav Sejk uitgekapt, waarna de Tsjech met succes de verre hoek opzocht.

Even later stond Schendelaar met een knappe redding nog meer onheil in de weg bij een schot van Karabec en werd een Tsjechisch doelpunt ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Invaller Sydney van Hooijdonk had Nederland alsnog de zege kunnen bezorgen, maar hij kopte in kansrijke positie naast.

EK in Georgië

Het trainingskamp in Spanje was belegd ter voorbereiding op het EK van komende zomer in Georgië en Roemenië, waar ook Noorwegen en Tsjechië van de partij zullen zijn. Nederland treft in de poulefase in de Georgische hoofdstad Tbilisi achtereenvolgens België, Portugal en het gastland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl