Crysencio Summerville heeft gescoord voor Jong Oranje

Bliksemstart bezorgt Jong Oranje eenvoudig avondje tegen EK-ganger Noorwegen

Jong Oranje heeft een probleemloze oefenzege geboekt op de leeftijdsgenoten uit Noorwegen (3-0). Bondscoach Erwin van de Looi hoopt deze week wat wijzer te worden met het oog op het EK, waar hij met Nederland in juni hoge ogen hoopt te gooien voordat hij afzwaait.

Smetje op het trainingskamp was de virusuitbraak bij het grote Oranje, waardoor hij Ryan Gravenberch en keeper Kjell Scherpen moest afstaan. Met Quilindschy Hartman (Feyenoord), Anass Salah-Eddine (Twente), Shurandy Sambo (Sparta) en Sydney van Hooijdonk (Heerenveen) verschenen er vier debutanten aan de aftrap.

Bliksemstart Oranje

En na vijf minuten was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Elayis Tavsan kopte de openingstreffer binnen, waarna Crysencio Summerville de marge verdubbelde. Van de Looi wilde het duel gebruiken om eens het een en ander te proberen en kreeg daar na deze bliksemstart ook alle gelegenheid voor.

Vlak voordat Ludovit Reis in de tweede helft uit een cornervariant de 3-0 binnenkopte, had keeper Jay Gorter een door Reis veroorzaakte penalty van de Noren gestopt.

Noorwegen doet net als Nederland mee aan de Europese eindronde. Maandagmiddag volgt nog een oefenduel tegen Tsjechië, eveneens een EK-deelnemer. En ook die wedstrijd wordt gespeeld in de Pinatar Arena in het Spaanse Murcia.