NOS Sport

Hersenschudding en hoofdwond Ocean Race-zeilster Kuiper na val uit bed

Kuiper liep flinke wond op in zeilboot: 'Gleed zo zes meter na beneden'

Het is vaak hard werken aan boord van een schip dat deelneemt aan de roemruchte Ocean Race. En ook niet zonder risico, zo heeft het verleden wel aangetoond. Maar ook slapen blijkt niet ongevaarlijk, zo heeft Rosalin Kuiper ondervonden.

Het lid van Team Malizia, en enige Nederlandse deelnemer aan de prestigieuze zeilrace, kukelde pardoes uit bed toen de Duitse boot tijdens de derde etappe nabij Kaap Hoorn in zwaar weer terechtkwam en een hoge golf te verwerken kreeg. De schade: een hevig bloedende wond boven haar rechterwenkbrauw en een hersenschudding.

Piraat Rosie

Haar teamgenoten ontfermden zich onmiddellijk over de 27-jarige Zoetermeerse, die er, bekomen van de eerste schrik, ook wel de humor van inzag. "Ik zie er nu uit als piraat Rosie", grapte ze. "Maar ik denk dat het wel goed komt. De jongens zorgen heel goed voor me en ik slaap veel."

Zo bevaren Kuiper en teamgenoten de zee bij het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika

De derde etappe brengt de vier deelnemende boten aan de Ocean Race van Kaapstad via het Zuid-Chileense Kaap Hoorn naar het Braziliaanse Itajaí. Team Malizia vaart aan de leiding in de met z'n 12.750 zeemijlen (ruim 23.600 kilometer) langste etappe uit de vijftigjarige historie van de zeilrace.

Het was overigens niet het eerste fysieke malheur die Kuiper, de enige vrouw op de boot van de Duitse schipper Boris Herrmann, te verwerken heeft gekregen tijdens de zeilwedstrijd. Ze kreeg last van oorsuizingen, sliep slecht en moest regelmatig overgeven door het onstuimige weer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl