De eerste Porsche die gisteren de controle over het stuur verloor op de A3
NOS Nieuws

Schrik, verdriet en vragen na fataal Porsche-ongeluk op Duitse snelweg

Het auto-ongeluk in Duitsland waarbij gisteren vier Nederlanders omkwamen leidt tot veel verdriet. "We zijn enorm geschrokken", zegt Jacco Brand. Hij is voorzitter van een stichting waar twee slachtoffers met hun auto vrijwilligerswerk voor deden.

Drie mannen (39, 42 en 56 jaar) en een vrouw (37 jaar) kwamen gisteren om het leven. De 39-jarige bestuurder uit Nieuwegein en de 42-jarige uit Voorhout stelden als vrijwilligers hun auto regelmatig beschikbaar voor ritjes met zieke kinderen, vertelt Brand.

"Het waren allebei autoliefhebbers in de bloei van hun leven", zegt de voorzitter van Stichting Dag met een Lach. De organisatie, die niet betrokken is bij de fatale rit, spreekt van een gitzwarte dag.

De Duitse politie heeft nog geen nieuwe informatie over het onderzoek. Wel kan een woordvoerder melden dat de lichtgewonde persoon ook een Nederlander is. Het gaat om de bijrijder van de laatste auto die is gecrasht. De hoop is dat deze persoon meer duidelijkheid kan geven over de toedracht.

Bekijk hier beelden van de ravage:

Dodelijk ongeval met Nederlanders op Duitse snelweg

Bij het meervoudige ongeluk op de A3 net over de grens bij Emmerich waren drie Porsches betrokken. De automobilisten deden mee aan een rit van 9Miles, een organisatie in Purmerend voor autofans. Aan de rit deden volgens Brand meer vrijwilligers van Dag met een Lach mee.

Vermoedelijk kwam de eerste auto in een slip als gevolg van het natte wegdek. De 42-jarige bestuurder en 37-jarige bijzitter glipten door de vangrail en kwamen in een greppel terecht.

Te hulp geschoten

De automobilist uit Nieuwegein (39) zou het tweetal te hulp zijn geschoten. Hij parkeerde zijn auto op de vluchtstrook. Al dan niet met zijn hulp lukte het de man en vrouw om uit de auto te raken. Toen ze allemaal op de vluchtstrook stonden, kwam de 56-jarige bestuurder aanrijden.

Door nog onbekende oorzaak verloor ook de bestuurder van de derde Porsche zijn grip op de weg. Vervolgens kwam hij tot botsing met het drietal. De vrouw en 39-jarige man waren op slag dood, de anderen bezweken later aan hun verwondingen.

Brand noemt het een 'freak accident'. "Er gaat iets mis en dan gaat vervolgens ook alles volledig fout. Het is afschuwelijk als je zoiets ziet", verwijst hij naar de mensen die langs het ongeluk zijn gereden.

Mogelijk hebben de twee auto's hun snelheid niet aangepast aan het natte wegdek, zei de politie gisteren. Er zijn geen aanwijzingen voor een race, of drank- of drugsgebruik.

Hoewel het ongeval nog wordt onderzocht, wordt er op sociale media volop gespeculeerd wat er is gebeurd. Nabestaanden roepen op om te wachten met een oordeel. "Je weet niet waar je het over hebt", reageert een vrouw op Twitter. "Onze vriend overleed bij dat ongeluk. Hij zette zijn Porsche aan de kant om te helpen. Besef wat je schrijft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl