De Porsche 911
NOS NieuwsAangepast

Vier Nederlanders omgekomen op Duitse snelweg A3 bij ongeluk met drie Porsches

Bij een ongeluk op de Duitse snelweg A3 bij Emmerich, vlak over de Duits-Nederlandse grens, zijn vier Nederlanders omgekomen. Het zijn drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een vrouw van 37. Een vijfde inzittende raakte lichtgewond.

Bij het ongeval waren drie Porsches met een Nederlands kenteken betrokken. Ze reden vanochtend rond 10.45 uur op de A3 richting Keulen toen de 42-jarige bestuurder uit Voorhout van een Porsche Cayman de macht over het stuur verloor en in een greppel terechtkwam. In die auto zat ook de vrouw.

Dodelijk ongeval met Nederlanders op Duitse snelweg

Het had kort ervoor hard geregend en er lag veel water op de weg. Een woordvoerder van de Duitse politie zegt dat er waarschijnlijk sprake is geweest van aquaplaning, waarbij de banden de grip op het natte wegdek verliezen.

Een van de andere twee bestuurders, een man van 39 uit Nieuwegein, zag het gebeuren en stopte om hulp te bieden. Op dat moment raakte de bestuurder van de derde Porsche, een 56-jarige man uit Waterland, op hetzelfde wegdeel ook de controle over het stuur kwijt en ramde de anderen.

Daardoor kwamen de vrouwelijke passagier (37) van de Porsche die als eerste was gecrasht en de man die probeerde te helpen op slag om het leven. De bestuurders bezweken later, een in de traumahelikopter en een in het ziekenhuis.

In de Porsche 911 die op de anderen botste zat nog een man. Zijn leeftijd is niet bekendgemaakt. Volgens de Duitse politie is hij lichtgewond. Via hem hoopt de politie meer te horen over de precieze toedracht van het ongeluk.

De weg lag bezaaid met brokstukken

De A3 naar Keulen was tot het begin van de avond afgesloten vanwege sporenonderzoek en het opruimen van de brokstukken.

Een politiewoordvoerder zegt dat het ongeluk mogelijk is ontstaan doordat de wagens hun snelheid niet hadden aangepast aan het water op de weg. De Porsches maakten vermoedelijk deel uit van een groep, maar er zijn geen aanwijzingen dat ze aan een race bezig waren. Ook zijn er geen aanwijzingen voor alcohol- of drugsgebruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl