Marokko verslaat Brazilië in eerste krachtmeting na WK-succes

Het Marokkaanse elftal heeft na het succesvolle WK, waar ze het tot de halve finales schopten, nu ook voetbalgrootmacht Brazilië verslagen. In een oefenwedstrijd in Tanger won het verrassend met 2-1.

Marokko, met onder meer Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat in de basis, kwam na een half uur voetballen op voorsprong via Sofiane Boufal. De in Parijs geboren voetballer scoorde recht voor het doel uit een draai nadat hij de bal had toegespeeld gekregen van Bilal El Khannous.

Na rust kon Marokko de voorsprong prima verdedigen, tot de Brazilianen ruim 20 minuten voor tijd gelijkmaakten dankzij een eenvoudig doelpunt van Casemiro.

Antony in duel met Amrabat

Invaller Abdelhamid Sabiri maakte uiteindelijk in de 79ste minuut de winnende goal met een harde uithaal tegen de onderkant van de lat. Hierna kon Brazilië, dat eerste staat op de FIFA-wereldranglijst, niets meer terugdoen.

De oefenwedstrijd tegen de Brazilianen was de eerste grote krachtmeting na het WK van afgelopen winter. Marokko haalde als eerste Afrikaanse team ooit de halve finales, na knappe overwinningen op onder meer Portugal, Spanje en België.

Bondscoach Marokko trots op team en publiek: 'Dankjewel voor de steun'