Joselu

Debuteren op je 32ste en gelijk twee goals maken voor Spanje, Joselu doet het

Dat je nooit te oud bent om te dromen, bewijst de voetballer Joselu. Een paar dagen voor zijn 33ste verjaardag bezorgt hij Spanje bij zijn debuut voor de nationale ploeg de zege op Noorwegen (3-0).

Pas een kleine tien minuten voor tijd viel hij in en nog geen vijf minuten later had hij zijn eerste twee goals al gemaakt. Eentje met een knappe tegendraadse kopbal en eentje hard van dichtbij.

Spanje overtuigde tot dat moment allerminst, bij het debuut van bondscoach Luis de la Fuente. De vroeg verkregen voorsprong via Dani Olmo wankelde. Oud-Groninger Alexander Sørloth leek met een volley de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar schoot naast.

Geen Haaland

En dat terwijl de Noren het moesten doen zonder hun superster Erling Haaland, die vanwege een liesblessure de start van deze EK-kwalificatie miste en er ook dinsdag niet bij is op bezoek in Georgië.

Spanje gaat dan op bezoek bij Schotland, dat op zijn beurt dankzij twee goals van Scott McTominay laat afstand nam van Cyprus (3-0).

De stand in groep I

De Kroaat Ivan Perisic had in poule D tegen Wales de Puskás Award op zijn schoen, voor de mooiste goal van het jaar. De aanvaller nam vanuit een moeilijke hoek een lange pass van Luka Modric ineens op zijn schoen, maar zag de bal spectaculair tegen de lat ketsen.

En daarna viel ook nog de gelijkmaker, diep in de extra tijd. Nathan Broadhead tekende voor de 1-1 in Split, met de eerste poging op doel van Wales.

Modric op dreef

De Kroaten waren oppermachtig. De tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League liet onder leiding van de inmiddels 37-jarige Modric heel wat technische hoogstandjes zien, maar vergat zichzelf te belonen met goals.

Andrej Kramaric scoorde met een puntertje en miste na rust ook nog een grote kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.