Ricardo Pepi in het shirt van de Verenigde Staten
NOS Voetbal

Groningen-spits Pepi trefzeker voor Verenigde Staten, waar Berhalter nog steeds ontbreekt

Spits Ricardo Pepi van FC Groningen heeft zijn waarde getoond voor het Amerikaanse voetbalelftal. Hij maakte twee doelpunten voor de Verenigde Staten in de Nations League-wedstrijd tegen Grenada. De Amerikaanse voetballers zegevierden in St. George's met 7-1. Pepi opende al in de vijfde minuut de score en maakte kort na rust ook de zesde treffer van 'Team USA'.

De twintigjarige Amerikaan speelt sinds afgelopen zomer in de Euroborg. Hij wordt gehuurd van het Duitse FC Augsburg. Dat kocht hem in de winterstop van seizoen 2021-2022 voor 16,3 miljoen euro van FC Dallas. Volgens het Eindhovens Dagblad staat Pepi op het verlanglijstje van PSV.

Taylor Booth maakte zijn debuut. De speler van FC Utrecht kwam na een uur als invaller in het veld.

Weston McKennie was eveneens twee keer trefzeker voor de ploeg van interim-bondscoach Anthony Hudson.

Onderzoek Berhalter

Bondscoach Gregg Berhalter was niet van de partij. Zijn contract liep na het wereldkampioenschap in Qatar af en wilde graag verlengen. De voetbalbond deed onderzoek naar een incident van 31 jaar geleden. Berhalter heeft destijds zijn toenmalige vriendin en huidige vrouw Rosalind een schop gegeven. Het was de moeder van middenvelder Gio Reyna die het voorval uit 1991 oprakelde uit frustratie over het feit dat Berhalter haar zoon had bekritiseerd om zijn houding op het WK in Qatar.

Berhalter werd recent vrijgepleit, maar heeft nog steeds geen nieuwe contract getekend.

Interim-bondscoach Anthony Hudson

Aanvoerder Christian Pulisic speelde in St. George's met een doelpunt en twee assists ook een belangrijke rol.

De Amerikanen hebben maandag in Orlando aan een gelijkspel tegen El Salvador genoeg om zich te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League van de Concacaf, de federatie voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De 20-jarige Pepi is de clubtopscorer van FC Groningen in de eredivisie met negen doelpunten. Groningen staat op de zeventiende plaats en strijdt tegen degradatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl