NOS Wielrennen

Van der Poel 'goed in orde', Van Aert 'kwetsbaar' week voor Ronde van Vlaanderen

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar staken er met kop en schouders bovenuit tijdens de E3 Saxo Bank Classic. De koers is dé graadmeter voor de Ronde van Vlaanderen, dus dat belooft wat voor volgende week zondag.

Van der Poel moest zich tevreden stellen met de tweede plek achter Van Aert en dat deed de tweevoudig winnaar van De Ronde dan ook.

Van der Poel week voor De Ronde geklopt door Van Aert: 'Net niet sterk genoeg'

"Uiteraard had ik graag gewonnen, maar ik denk niet dat ik heel teleurgesteld kan zijn", zei de Nederlander. "Ik voelde mij onderweg heel goed, ik heb lekker gekoerst, ik kwam alleen net iets tekort in de sprint."

Voldoening bij Van Aert

Die sprint werd gewonnen door zijn rivaal Van Aert. En dat gaf de Belg veel voldoening: "Als je met Pogacar en Van der Poel naar de finish gaat, dat is niet makkelijk. Dus het is mooi om het dan af te maken."

De druk was dan ook groot, in België werd al gefluisterd dat het weer eens tijd werd dat Van Aert een keer ging winnen. "Dat begrijp ik wel en ik zie het maar een beetje als compliment. Het betekent dat ik me wel heb bewezen in het verleden. Dat is enigszins mooi, maar aan de andere kant is het niet zo makkelijk als de mensen denken."

Van Aert had moeite op Kwaremont, maar wint wel: 'Doet deugd, druk is altijd hoog'

De nummer drie van de E3, Pogacar, zei het fantastisch te vinden dat hij derde is geworden in zo'n mooie koers. "Het was mooi om met de twee beste klassiekerjongens ter wereld te koersen. En om te proberen slimmer te zijn. Dat was een goede ervaring."

Want de Sloveen was Van Aert en Van der Poel uiteindelijk niet te slim af. Wat was zijn leermoment? "Niet uit positie zijn op het belangrijkste moment", aldus Pogacar, doelend op de eindsprint.

Ook Van Aert heeft vandaag iets geleerd: "Dat de benen goed zijn, maar dat ik ook kwetsbaar ben. Op de Kwaremont had ik het niet makkelijk. Anderzijds heb ik laten zien dat ik het man tegen man kan afmaken."

Van der Poel keek vooral naar zichzelf: "Ik was goed in orde. Ik was alleen net niet sterk genoeg in de sprint."

Pogacar genoot van finale met Van der Poel en Van Aert: 'Twee beste ter wereld'

Volgende week zien we de grote drie van de E3 terug in de Ronde van Vlaanderen. "Die is wel vergelijkbaar met deze koers", aldus Van der Poel. "Alleen is de Ronde natuurlijk een stuk langer. Het scheelt wel als je na 240 kilometer nog de Kwaremont of de Paterberg op moet."

Tot volgende week

Koersen gaat Van der Poel de komende week niet. Hij slaat Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen over. "Ik ga een paar goede trainingen doen. Het is vooral zaak om deze vorm te behouden en rustig en ontspannen naar de Ronde toe te leven."

Ook Pogacar zien we pas volgende week terug in Vlaanderen: "Het is voor mij een van mijn grootste doelen. Maar nu ga ik eerst naar huis, een beetje van de zon genieten en een beetje trainen."

Van Aert zien we zondag wel terug in Gent-Wevelgem: "Ik heb nog niet veel gekoerst en Gent-Wevelgem is voor mij een van de mooiste klassiekers, met mooie verhalen en een apart parcours. Ik ga er opnieuw vol voor en daarna draai ik pas de pagina om."

Van Aert is Van der Poel en Pogacar week voor De Ronde de baas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl